Cum se prepară delicioasa ciocolată de casă cu doar cinci ingrediente
0
Ciocolata de casă este desertul preferat şi de cei mici şi de cei mari. Acest dulce poate fi preparat în doar câteva minute, fără efort şi, mai interesant, reţeta poate fi adaptată pe gustul fiecăruia.
Ciocolata de casă poate fi preparată din doar cinci ingrediente. Mai exact, aveţi nevoie de 500 de grame de lapte praf, 400 de grame de zahăr, 150 de ml de apă, 40 de grame de cacao, 125 de grame de unt şi, opţional, 5 ml de esenţă de rom sau vanilie.
Potrivit lecturişiarome.ro, după ce cântărim ingredientele necesare, amestecăm bine cacaoa cu laptele praf într-un bol bine uscat, apoi lăsăm totul deoparte şi ne apucăm de siropul de zahăr.
„Într-o cratiţă metalică din inox sau emailată, turnăm zahărul şi apa, apoi încălzim pe foc mic amestecând mereu cu o lingură metalică solidă, ca să se dizolve totul. În momentul în care începe să fiarbă şi să se formeze bule, iniţial la mijlocul cratiţei, apoi spre margini, cronometrăm 3 minute. După cele trei minute adăugăm untul, privim la ceas şi stabilim alte trei minute pentru oprire. În primul minut din cele trei vom mesteca bine, pentru ca tot untul să se topească în siropul de zahăr. Tot acum adăugăm şi esenţa de rom/vanilie etc!”, transmite sursa citată. Apoi, dăm cratiţa deoparte de pe foc şi începem să turnăm amestecul de lapte praf cu cacao.
”Amestecăm bine şi repede şi mai adăugăm din amestec şi tot aşa. Trebuie să lucrăm foarte repede pentru ca ciocolata să nu apuce să se răcească. După ce am amestecat totul foarte bine, cu acea lingură metalică solidă, turnăm repede compoziţia într-o tavă dreptunghiulară (25/18 cm am folosit eu) tapetată în prealabil cu folie alimentară. Lăsăm totul la răcit câteva ore, sau chiar peste noapte, apoi tăiem ciocolata de casă în formele şi de dimensiunile dorite”, se arată pe lecturisiarome.ro