Cum se prepară bananele prăjite: „Sunt delicioase... Desertul nostru preferat şi o alternativă bună la clătite“
0
Am aflat cum se prepară bananele prăjite de la Andreia Chiperi, tânăra din Suceava care şi-a luat un an sabatic pentru a vizita lumea, împreună cu soţul ei, Ionuţ. Andreia s-a lăsat cucerită de acest desert în Bali.
Invitată la emisiunea De bun gust, de la Intermedia TV Suceava, Andreia Chiperi a povestit că s-a lăsat cucerită de desertul asiatic, pe parcursul anului sabatic. Tânăra a spus că a preluat reţeta de la balinezi.
"Am mâncat banane prăjite pentru prima oara în Bali, în urmă cu doi ani. Cu o uşoară reticenţă, evident. Cum să prăjeşti bananele? Ei bine, reticenţa s-a transformat în pasiune. În toate ţările Asiei de Sud Est le-am găsit si ni le-am comandat, întotdeauna, la desert. Diferă reţeta de la ţară la ţară, însă esenţa e aceeaşi. (...) Condiţia este ca bananele să fie coapte, dulci. Sunt delicioase, efectiv! Desertul nostru preferat si o alternativa buna la clătite", ne-a spus suceveanca.
Aşadar, se îndepărtează coaja bananelor, după care fructele se taie în trei bucăţi. Separat, se prepară un aluat ca pentru clătite, din făină de orez, lapte, esenţă de vanilie şi un praf de sare. Se amestecă ingredientele până capătă o textură mai vâscoasă.
Se ia fiecare bucată de banană, se trece prin aluatul moale şi se lasă într-o baie de ulei încins. După cel mult un minut, când aluatul care a învelit fructul capătă o culoare maronie, se scoate, se aşează pe un şerveţel ca să se scurgă uleiul.
Desertul se poate servi, simplu, într-o farfurie, mai ales că banana este un fruct dulce şi aromat. Dacă vreţi şi mai multă „dulceaţă” în farfurie, puteţi să adăugaţi un strat subţire de sirop de caramel sau ciocolată, după gust.