Ce au păţit soţii care şi-au vândut apartamentul ca să călătorească prin lume: „Concluzia e că niciodată, dar niciodată nu e totul roz“

0
0

Aventura celor doi soţi din Bucovina, care şi-au vândut apartamentul din Bucureşti ca să călătorească prin lume, ar putea să ia sfârşit. Ionuţ Chiperi s-a împolnăvit şi a ajuns la spital. El a fost înţepat de un ţânţar şi a făcut febra dengue şi a stat mai multe zile internat în spital pentru a fi tratat.

Cei doi soţi, Andreia şi Ionuţ Chiperi, au scris pe blogul lor, haihuin2.com, că au avut parte de o experienţă mai puţin plăcută în Indonezia. Ionuţ a fost muşcat de un ţânâţar şi a făcut febra dengue, care este o boală tropicală.

„Practic, nu e nimic grav; virusul se manifesta ca o răceală puternică, prin: febră mare (ajunge şi la +40 grade), dureri de cap, lipsa poftei de mâncare, dureri musculare, iritaţii şi mâncărimi ale pielii, stări de vomă şi transpiratii puternice. Ionut le-a experimentat doar pe primele. În foarte puţine cazuri, febra poate cauza hemoragii interne, cât si externe. Din fericire, nu a fost şi cazul lui Ionuţ. În special, ibuprofen-ul si aspirina, administrate în timpul febrei dengue, cauzează hemoragii”, au arătat Chiperii.

Ei au explicat că boala poate fi ţinută la distanţă cu creme, spray-uri pentru protecţie împotriva ţânţarilor, care se folosesc în special dimineaţa devreme şi seara, la apus.

Ionuţ a stat în spital timp de şase zile, iar acum se simte bine.

captura

Experienţa aceasta i-a determinat pe cei doi soţi să se gândească serios să se întoarcă acasă, în România. Ei şi-au propus să se plimbe prin lume timp de un an, şi au trecut deja opt luni.

„Concluzia e că niciodată, dar niciodată nu e totul roz şi nimic nu iese ca la carte, conform planului de acasa. Mai vin si momente picante, pe care e bine sa le depaşeşti, altfel te pierzi şi te afunzi, din ce în ce mai tare. Nu le alegi tu, ci te aleg ele pe tine. Treci prin toate stările, emoţiile: de la frica, la indoială, panică, până la recunoştinţă ca totul e bine, apoi, iar pici în plasa îndoielii şi o ţii asa, vreme bună. Am apăsat butonul PAUZĂ. Încercăm să ne liniştim şi să ne dăm seama ce drum vom urma”, au scris tinerii.

calatoriile chiperilor


Ultima oră

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite