Cum a reuşit un primar de la ţară să pună capăt furturilor de pe ogoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Radu Reziuc
FOTO: Radu Reziuc

De ani de zile, gospodarii din comuna Mitocu Dragomirnei a judeţului Suceava se plâng că  toamna, când trebuie să recolteze de pe ogoare roadele muncii lor, sunt călcaţi de hoţi. Convinşi că nimeni nu poate să-i ajute, micii agricultori nici nu mai sesizau Poliţia.

Radu Reziuc, noul primar al comunei Mitocu Dragomirnei, din judeţul Suceava, a decis să stopeze furturile de pe ogoarele oamenilor, care s-au intensificat acum, la începutul toamnei, când a venit vremea recoltării. 

În acest sens, a dat o dispoziţie de primar în care a arătat că el, viceprimarul şi cei trei consilieri personali ai acestora, se angajează să facă verificări pe raza comunei. 

Pentru că alesul local nu poate, din punct de vedere legal, nici să oprească căruţele sau maşinile în trafic, nici să facă percheziţii, primăria a încheiat un protocol cu Inspectoratul de Poliţie şi cu Inspectoratul de Jandarmi.

Astfel, timp de o săptămână, zi de zi şi noapte de noapte, reprezentanţii primăriei, însoţiţi de poliţişti şi de jandarmi, au făcut verificări pe toate căile de acces de pe raza comunei care sunt folosite, de regulă, de hoţi.

Operaţiunea a fost un succes pentru că primarul ştia exact unde trebuie să meargă, cine sunt şi cum acţionează hoţii.

„La început, am prins câte 4 – 5 hoţi/zi. După o săptămână, n-am mai găsit niciunul. Ce fac? S-au urcat în căruţă, s-au dus pe câmp şi au umplut coşul cu cartofi şi porumb şi pun deasupra iarbă ca să acopere”, a declarat Radu Reziuc.

Primarul a explicat că el a sprijinit acţiunele de identificare şi prindere a hoţilor. Poliţia s-a ocupat mai departe de sancţionarea acestora.

Radu Reziuc a arătat că verificările nu se vor opri până la sfârşitul lunii septembrie când se vor finaliza operaţiunile de recoltare.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Unde vor ajunge armele abandonate de americani în Afganistan? VIDEO

 

CTP, despre conflictul din Coaliţie: „Dacă nu sunt în stare să fie cinstiţi, ar putea, măcar, să nu fie tâmpiţi. Dar nu e cazul”

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite