Cum a reacţionat un poliţist judecat pentru luare de mită. Un şofer i-a oferit bani ca să-l ierte pentru că nu avea ITP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ziardesuceava.ro
FOTO: ziardesuceava.ro

Un poliţist din Fălticeni, judeţul Suceava, judecat pentru luare de mită, l-a denunţat pe un şofer care a încercat să-i dea 300 de lei şpagă, ca să scape de sancţiunea pentru lipsa ITP-ului.

Doi poliţişti din Fălticeni, aflaţi în timpul serviciului, i-au ajutat pe colegii lor de la Direcţia Generală Anticorupţie să organizeze un flagrant pentru dare de mită. Cei doi poliţişti sunt agentul şef adjunct Lucian Grigoruţă şi de agentul de poliţie Sînziana Ciobanu.

Presa locală relatează că cei doi agenţi se aflau pe strada 2 Grăniceri când şoferul autoturismului a oprit maşina în dreptul unui indicator „oprirea interzică”. 

Poliţiştii i-au cerut actele conducătorului auto şi atunci au constatat că acesta avea ITP-ul maşinii expirat de cinci zile.

„După ce i-am adus la cunoştinţă conducătorului auto că ITP este expirat, acesta a spus că vrea să ne dea o sumă de bani în semn de mulţumire dacă nu îi reţinem ceritificatul şi nu îi aplicăm sancţiunea. 

I-am spus să aştepte la maşină, însă acesta a venit din nou la maşina de Poliţie cu banii în mână cerâdu-ne insistent să-l iertăm. I-am solicitat pe un ton imperativ să aştepte la maşină, timp în care am informat şeful de Poliţie al municipiului Fălticeni şi i-am adus la cunoştinţă cele întâmplate. 

Am fost apelaţi apoi de către un lucrător din cadrul DGA Suceava în vederea organizării unui flagrant. 

I-am solicitat din nou conducătorului auto să aştepte la maşină până facem verificările în baza de date şi am ţinut legătura cu lucrătorii din cadrul DGA Suceava pentru organizarea flagrantului. 

Conducătorul auto a fost dispus să ne aştepte întrucât am sesizat o altă abatere la regimul rutier pe strada plutonier Ghiniţă. 

În acel moment, numitul O.V. a mers să-şi facă ITP-ul la maşină la staţia ITP de pe strada Plutonier Ghiniţă venind din nou la autospeciala de Poliţie având bani în mână şi rugându-ne să nu îi aplicăm sancţiunea şi să nu îi reţinem certificatul de înmatriculare. 

Cele întâmplate au fost înregistrate de o cameră de supraveghere a spălătoriei auto de pe strada Plutonier Ghiniţă. În acel moment ţinând legătura cu lucrătorii DGA Suceava, aceştia ne-au îndrumat să invităm conducătorul auto la sediul Poliţiei pentru realizarea flagrantului acesta fiind de acord”, a relatat Lucian Grigoruţă, potrivit svnews.ro.

Lucian Grigoruţă este judecat într-un dosar de luare de mită, instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Din informaţiile pe care le avem, poliţistul nu recunoaşte niciuna dintre acuzaţiile care i se aduc.

Vă recomandăm şi: 

Plaja din Eforie se va lărgi cu zeci de hectare. Lucrările sunt în plină desfăşurare

Prima plajă din Mamaia care se închide în mijlocul sezonului. „Lărgirea plajelor ne-a condus la moarte”

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite