Cum a motivat angajata DSP Suceava vaccinarea „din pix” a colegului său de birou, care apoi a murit de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Asistenta medicală angajată a Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, care avea acces la Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, le-a pus colegilor din instituţie care au demarat ancheta disciplinară de ce şi-a vaccinat „din pix” colegul de birou care ulterior a murit de COVID.

Asistenta medicală de la Direcţia de Sănătate Publică Suceava le-ar fi spus colegilor de serviciu că şi-a vaccinat „din pix” colegul de birou, care ulterior a murit de COVID, pentru că s-a simţit presată de Prefectura Suceava, care a cerut în luna august numărul persoanelor vaccinate din cadrul instituţiei. A lăsat să se înţeleagă că voia ca instituţia să dea bine în statistici.

Declaraţia este greu de înţeles pentru că angajatul DSP care s-a stins din viaţă figurează ca vaccinat cu schema completă în perioada mai-iunie.

Este vorba despre un pacient de 58 de ani, vaccinat în acte, care a venit la Spitalul Judeţean Suceava pe 2 noiembrie, cu o formă gravă de COVID. A murit la aproape două săptămâni de la internare, din cauza problemelor respiratorii. Potrivit medicilor, el nu avea boli preexistente. Ţinând cont de acest context, medicii au cerut informaţii de la DSP cu privire la vaccinarea pacientului şi astfel a început ancheta internă în instituţia de sănătate publică. 

În urma anchetei, s-a conturat ipoteza că bărbatul decedat ar fi fost vaccinat doar pe hârtie, datele sale fiind introduse în platforma electronică de pe IP-uri diferite de către colega sa de birou. 

„Direcţia de Sănătate Publică a Jud. Suceava a demarat anchetă administrativă interna în acest caz. S-a constituit o comisie care a verificat statusul vaccinal al pacientului, modul de consemnare a datelor in Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor şi au fost cerute detalii la CNSCBT (ca administrator al registrului electronic). Ancheta vizează, de asemenea, încă o persoană din cadrul DSP Suceava, care a declarat că a înregistrat vaccinarea în RENV, având acces la registrul electronic, conform atribuţiilor profesionale specifice. Prima masura a fost luată, ridicându-i-se angajatei accesul la registrul electronic naţional”, se arată în comunicat.

După ancheta internă, conducerea DPS a sesizat Poliţia. Surse din rândul anchetatorilor susţin că prima doză de vaccin în cazul pacientului decedat a fost introdusă în sistemul electronic de pe un IP al Centrului de Vaccinare de la Shopping City Suceava. Cea de-a doua doză a fost introdusă de pe un IP încă neidentificat.

Rata de vaccinare în DSP Suceava este de 70%, potrivit Prefecturii Suceava. 

Cazul angajatului decedat, folosit de anti-vaccinişti

Cazul bărbatului care a decedat de COVID este „rostogolit” agresiv de anti-vaccinişti, pe reţele de socializare, în ideea că serul de imunizare nu numai că ar fi ineficient, dar ar avea şi efecte secundare severe. La protestul faţă de restricţiile adoptate în pandemie, care a avut loc pe 14 noiembrie, la Suceava, primarul comunei Bosanci, Neculai Miron, a spus că după ce s-a vacinat, pacientul în cauză ar fi ajuns la spital, iar medicii ar fi cerut acordul familiei ca să-i amputeze piciorul.  

Vă recomandăm şi:

Cum a fost încătuşat şi imobilizat un bărbat, în plină stradă, după ce a făcut scandal într-un restaurant VIDEO

Studentă la Medicină, moartă la Spitalul de Urgenţă Galaţi, după diagnostice greşite. Mama: „Avea dureri groaznice, iar chirurgul i-a spus că se alintă“

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite