Cum a fost răsplătită şefa centrului neuropsihiatric ce a încercat să aducă combustibil pentru încălzirea celor 190 de bolnavi psihic: a fost destituită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zenovia Cocîrlă, şefa Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna, unde 190 de bolnavi psihiac au stat două luni fără apă caldă şi căldură. Aceasta a semnalat încă din vară lipsa combustibilului pentru centrală, însă conducerea DGASPC Suceava s-a făcut că plouă. Şefa DGASPC Suceava, Lilieana Flutur, a acuzat-o pe Cocîrlă de management defectuos.

Cei peste 190 de asistaţi social de la Centrul de de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna, din comuna suceveană Todireşti, au stat pentru o perioadă de aproape două luni fără apă caldă, iar căldură au abia de circa două săptămâni.

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava a încercat atunci să se scuze, prin vocea directoarei Lilieana Flutur, că nu a ştiut nimic despre lipsa combustibilului, declarând la acea dată că „am fost informaţi de către conducerea Centrului de la Costâna abia pe data de 13 octombrie despre faptul că nu au combustibil pentru încălzire şi din cauza procedurilor foarte dificile de achiziţie încă nu am reuşit să procurăm. Sperăm că în următoarele două – trei zile vom reuşi să cumpărăm combustibilul prin achiziţie directă”, încercând în acest fel să arunce toată răspunderea pe şefa Centrului, Zenovia Cocîrlă. 

Încă de pe data de 21 iulie 2016, conducerea Centrului a întocmit un Referat de Necesitate către DGASPC, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Suceava, la care nu s-a primit un răspuns oficial, iar conducerea centrului a mai trimis unul, pe data de 24 august, în care s-a menţionat că este necesară curăţarea prin spălare a rezervorului de zi din centrala termică şi furnizarea de combustibil lichid uşor, Zenovia Cocîrlă a fost demisă pentru management defectuos. Reprezentanţii Centrului de la Costâna au continuat să trimită solicitări oficiale la DGASPC, pe data de 22 septembrie, respectiv pe data de 3 octombrie, dar fără rezultat.

Pentru directoarea Flutur a fost mai simplu să susţină că nu ştie nimic de lipsa căldurii pentru bolnavii de la Costâna, iar singurul vinovat pentru ceea ce se întâmplă să fie chiar şefa centrului, care nu ar fi anunţat-o decât la începutul lunii octombrie de faptul că cei 190 de asistaţi social, bolnavi psihic, au făcut ultimul duş în luna august.

„Doamna Cocîrlă avea doar atribuţii de conducere şi drept urmare a fost numită o altă persoană, cu titlu interimar, până la organizarea concursului”, a explicat şefa DGASPC, Lilieana Flutur. 

Noul şef al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna este Vasile Tomşa. Acesta a mai lucrat în Centrul de la Costâna până pe data de 1 iulie 2014, pe postul de administrator. Deoarece acest post a fost desfiinţat, Vasile Tomşa a fost atunci transferat pe aceeaşi poziţie la Centrul „Speranţa” din Suceava. Nemulţumit de această decizie, fostul şef de la Costâna a acţionat în instanţă decizia DGASPC şi se pare că după doi ani de procese a revenit pe poziţie de conducere.

Alte ştiri pe această temă:

Legea antifumat a dat peste cap Spitalul Socola: bolnavii psihic devin agresivi fără ţigări, iar asistentele sunt obligate să-i scoată în afara unităţii pentru a fuma

FOTO Tratamentul unei artiste handmade: cu un ac şi o hârtie îi vindecă pe oamenii cu boli psihice

Expert psiholog: „Grădiniţa groazei din Constanţa există pentru copii şi în instanţă“

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite