Cum a ajuns noua Casă a Corpului Didactic din Suceava cel mai scump grajd al Ministerului Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: svnews.ro
FOTO: svnews.ro

Ministerul Educaţiei nu a alocat anul acesta nici măcar un leu pentru continuarea lucrărilor la noul sediu al Casei Corpului Didactic. Şantierul în care s-au investit până acum milioane a fost abandonat şi transformat ba în fânar, ba în grajd.

Deşi este prea sărac pentru a irosi banii, Ministerul Educaţiei a investit 2,3 milioane de lei în noul sediu al Casei Corpului Didactic, din Suceava, după care a abandonat proiectul înainte să-l finalizeze. 

Investiţia a fost începută efectiv în perioada 2011 -2012, şi în 2017, a intrat în conservare din lipsă de finanţare. 

În perioada 2017 – 2020, finanţatorul a alocat doar câte 100.000 de lei/an pentru a se asigura paza imobilului. 

Amplasament controversat

Pentru că edificiul nu a fost finalizat, în martie 2020, un cioban din zonă a obţinut permisiunea Inspectoratului Şcolar Suceava (IŞJ) ca să îşi depoziteze fânul în clădire. În plus, o perioadă şi-a adăpostit şi câteva oi.

Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Cezar Anuţei, Ministerul Educaţiei n-a alocat nici anul acesta bani pentru continuarea investiţiei. 

Amplansamentul noului sediu al Casei Corpului Didactic a fost contestat încă de la început. Inspectoratul Şcolar Suceava a obţinut terenul de la Primăria Şcheia. Suprafaţa construită se află într-o zonă fără utilităţi, ceea ce înseamnă că statul va trebuie să aloce sume foarte mari ca să rezolve această problemă. De la prima casă până la clădirea aflată în construcţie este o distanţă de aproximativ un kilometru.

În plus, dacă se aduc utilităţile în zonă, creşte şi valoarea terenului din vecinătatea noului sediu al CCD. În 2012, deţineau teren în apropierea investiţiei familiile foştilor şefi ai IŞJ Suceava. Este vorba despre fostul inspector general adjunct Vasile Monacu şi fostul inspector general Petru Carcalete.

Autorităţile din Suceava nu ştiu când şi dacă va mai fi terminat vreodată noul sediu al CCR. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Argeşenii, invitaţi să culeagă afine direct de pe plantaţia Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti-Mărăcineni

Comandantul Spitalului Militar Piteşti despre anti-vaccinişti: „Credeţi că numai în România zic că le vor creşte solzi?“ 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite