Copaci plantaţi de cetăţeni în gropile unui drum lăsat de izbelişte. Ce le-au transmis oamenii autorităţilor indolente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Vasile Lungu
FOTO: Vasile Lungu

În duminica Floriilor, locuitorii oraşului sucevean Broşteni au plantat flori şi copăcei în gropile de pe drumul judeţean 177 A, Frasin - Puzdra. Localnicii au protestat astfel faţă de nepăsarea autorităţilor care nu le-au reparat drumul.

Mai mulţi cetăţeni din oraşul Broşteni al judeţului Suceava au protestat chiar în duminica Floriilor, faţă de faptul că autorităţile judeţene nu au reparat drumul 177 A, Frasin – Puzdra, care se află în administrarea Consiliului Judeţean Suceava. Nemulţumiţii nu au scandat lozinci. Au preferat să planteze flori şi copăcei în gropile  care s-au format pe drum.

Oamenii le-au adresat mesaje tăioase politicienilor care s-au lăudat că au scos ţara din noroi, precum şi celor care le-au tot promis, în ultimii 20 de anii, că o să le repare drumul.

„Doamna Dăncilă (n.r. premierul Viorica Dăncilă) a băgat ţara în noroi. Asta este România. Au băgat ţara în noroi şi continuă să o bage. Îi rog frumos pe toţi guvernanţii să vină să repare drumul. Mai este unul, Cuc (n.r. Răzvan Cuc), care este ministrul Transporturilor. Mai este unul la Suceava, Flutur (n.r. Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava), care vine şi promite. El nu are nevoie de drum, pentru că atunci când ajunge în vârful muntelui, zboră. El nu are nevoie de drum. Dacă punem noi, localnicii, mână de la mână ca să facem drumul, ne amendează, te bagă în puşcărie”, a spus unul dintre participanţii la protest.

Dacă DJ 177A ar fi practicabil, DN 17 nu ar mai fi la fel de aglomerat ca în prezent, pentru că drumul judeţean ar prelua o parte din trafic. Apoi, drumul care face legătura între Frasin şi Vatra Dornei se află într-o zonă cu peisaje superbe, trece prin mijlocul pădurii şi dacă ar fi reparat ar duce la dezvoltarea turismului din zona Gura Humorului – Vatra Dornei.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite