Cine sunt bărbaţii, tată şi fiu, împuşcaţi de poliţişti după un scandal. „A pierdut banii la păcănele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tanti Maria, mama agresorului FOTO: Oana Şlemco
Tanti Maria, mama agresorului FOTO: Oana Şlemco

Toată suflarea comunei Preuteşti din judeţul Suceava cunoaşte detalii despre intervenţia poliţiştilor din localitate care au împuşcat un tată şi un fiu, în timp ce încercau să aplaneze un scandal în familie.

A trecut deja o noapte de la producerea incidentului soldat cu rănirea prin împuşcare a doi bărbaţi, tată şi fiu, şi cu toate acestea pe drumul care trece prin faţa porţii familiei încă se mai zăresc petele de sânge şi urmele de cretă ale criminaliştilor care au venit la faţa locului pentru a preleva probe.

Cei mai mulţi săteni n-au fost martori la incident, însă ştiu din auzite ce s-a întâmplat în seara zilei de duminică, în familia lui Gheorghe A. 

„Acum mi-a spus o vecină că a fost poliţia aseară, că a făcut vecinul scandal şi că a fost împuşcat şi el şi fiul său. Mai multe nu vă pot spune”, ne-a declarat o localnică. 

Potrivit poliţiştilor, capul familiei în vârstă de 54 de ani a încercat să îşi agreseze nevasta cu un cuţit. Martor la incident, fiul celor doi, în vârstă de 29 de ani, a sunat la 112. Când au ajuns poliţişii la faţa locului, agresorul ar fi încercat să îi atace şi ei cu acelaşi cuţit. 

Ca să-l potolească pe individ, oamenii legii ar fi tras focuri de avertisment în aer, după care în direcţia picioarelor agresorului. Un glonţ l-a nimerit pe atacator în genunchi şi un altul ar fi ricoşat din drumul betonat din faţa casei în umărul bărbatului care a cerut ajutorul Poliţiei. Cele două victime au fost transportate la Spitalul Suceava, pentru îngrijiri medicale, şi sunt în afara oricărui pericol. 

Mama agresorului neagă însă că fiul ei şi-a atacat soţia cu cuţitul. Spune că bărbatul s-a întors recent din străinătate, unde a lucrat în construcţii şi unde s-ar fi apucat de băut după o pauză de zece ani. În seara nenorocirii, ar fi pierdut mulţi bani la păcănele şi când s-a întors acasă şi-ar fi vărsat nervii pe soţie.

„Nu a bătut femeia, nu, nimic. S-a auzit gălăgie şi ficiorul lui a sunat la Poliţie. Aici în drum, pe semne că a ieşit cu cuţitul la Miliţie. Altceva nu a făcut. Miliţia a tras cu pistolul spre băiatul meu şi i-a fărmat rotula, şi a mai tras în umărul stâng al nepotului. În nepot nu ştiu de ce, că doar el nu nu face scandal, nu bea”, a declarat bătrâna de 82 de ani. 

Octogenara povesteşte că băiatul ei era jurat pe băutură şi că vreme de 10 ani n-a pus strop de alcool în gură. „El nici nu ţine la băutură. Ce să-i fac? Aşa sunt bărbaţii. A băut, s-a dus în străinătate. Cât de rău ar fi, să ştiţi că el este copilul meu”, a mai spus tanti Maria.

preutesti suceava

FOTO: Oana Şlemco 

Primarul comunei, Ion Vasiliu, susţine că bărbatul care a început scandalul a venit în luna noiembrie din străinătate, unde lucrează cu contract pe perioadă determinată. 

„M-am întâlnit cu el şi la l-am sfătuit şi i-am spus, măi, Gheorghe, nu mai bea. Am vrut să-l duc să se jure din nou la preot. Totul se datorează consumului de alcool. Face parte dintr-o familie respectată din comună. M-am întâlnit cu mama lui, cu tanti Maria, şi plângea, vai de capul ei”, a declarat alesul local.

preutesti suceava

Primarul comunei Preuteşti FOTO: Oana Şlemco 

În urma incidentului, poliţiştii au deschis un dosar penal petru ultraj şi scandal în familie. Pe de altă parte, cercetaţi sunt şi poliţiştii care i-au împuşcat pe cei doi. Procurorii vor să stabilească dacă au folosit armamentul din dotare în conformitate cu prevederile legale.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

UPDATE Grevă spontană: Niciun tren nu mai pleacă din Gara de Nord. 109 trenuri sunt afectate şi în 54 de staţii activitatea este oprită

Sirena care aminteşte că Timişoara a fost primul oraş liber de comunism s-a stricat înainte de a fi pornită

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite