Cine era pilotul mort în accidentul aviatic de la Suceava. Avea 60 de ani şi o experienţă uriaşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cornel Marinescu a murit sâmbătă, la vârsta de 60 de ani, după ce avionul de acrobaţie în care se afla s-a ciocnit în aer cu un alt aparat de zbor. Era un pilot cu mare experienţă, care a urmat cursurile de specialitate ale  Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie „Aurel Vlaicu“. În ultima vreme a zburat pe mai multe tipuri de avioane de acrobaţie.

Conform unor surse, Q (pentru că aşa era poreclit printre piloţi Cornel Marinescu) avea mii de ore de zbor la activ şi a făcut parte din echipele tehnice care au antrenat loturile nationale de acrobaţie.

Practic, Cornel Marinescu era îndrăgostit de zbor şi nu uita ca atunci când i se oferea ocazia să aducă un omagiu colegilor care şi-au frânt aripile. Contul său de Facebook este plin de fotografii ale plăcilor prin care sunt comemoraţi predecesorii săi. 

La un moment dat, Cornel Marinescu a făcut parte din, cel mai probabil, cea mai spectaculoasă formaţie de acrobaţie aeriană, Hawks of Romania. 

Acum doi ani, formaţia era formată din George Rotaru, capul echipei, Laszlo Ferencz, cu rezervă Cătălin Prunariu, aripa dreaptă, iar Cristian Iorgov, aripa stângă. „Q” sau Cornel Marinescu, cu rezervă Atila Goger, coada formaţiei. Pe lângă ei, în zbor solo, Andrei Şerbu. Şapte aşi ai zborului. 

Hawks of Romania foloseşte performantele avioane de acrobaţie Extra Flugzeugbau EA300 300. De construcţie germană, la fabricarea acestor aparate sunt folosite material de ultimă oră ca fibra de carbon. 

Un zbor de "rutină" pentru formaţia Hawks of Romania

În primul rând, pentru piloţii Hawks of Romania zborul cu Extra  300 înseamnă muncă multă, sincronizare şi încredere în coechipierii. Petru că totul se întâmplă la viteze de 400 km/h şi la distanţe de aproximativ 2 metri unul de altul.  Nu este loc de greşeală. Fiecare ştie ce va gândi celălalt sau cum va reacţiona într-o situaţie neprevăzută. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite