Chef Cătălin Scărlătescu a gătit în aer liber un meniu ca pe vremea lui Ştefan cel Mare. „Am avut peste 1.000 de porţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chef Cătălin Scărlătescu, pregătind meniul medieval în faţa a sute de persoane. FOTO: Oana Şlemco
Chef Cătălin Scărlătescu, pregătind meniul medieval în faţa a sute de persoane. FOTO: Oana Şlemco

A fost forfotă mare duminică, 30 iunie, la Muzeul Satului Bucovinean din Suceava. Peste 1.500 de persoane au venit ca să vadă cum găteşte chef Cătălin Scărlătescu exact ca pe vremea lui Ştefan cel Mare, bucate cu puţine ingrediente, dar gustoase. La show-ul culinar în aer liber a fost predată şi o lecţie de istorie gastronomică.

Peste 1.500 de suceveni au fost prezenţi, duminică, în Muzeul Satului Bucovinean, din Suceava, unde a avut loc un eveniment gastronomic, organizat de Muzeul Bucovinei, în cadrul programului Ştefanian, al Consiliului Judeţean Suceava. Acţiunea a avut ca scop promovarea gastronomiei din secolul XV.

Invitat special a fost Chef Cătălin Scărlătescu. Ajutat de câteva persoane, el a gătit un meniu medieval, bazat pe foarte puţine ingrediente, fără ulei şi fără ceapă. Este vorba despre 1.000 de porţii de pastramă, tocană de porc şi aşchii de pui.


 

catalin scarlatescu

„Atunci oamenii nu aveau frigidere şi îşi conservau carnea cu sare. Deci, ce mâncăm astăzi? Pastramă. Pui prăjit ca la bunica. Noi, când eram mititei, veneam la bunica şi eram, aşa, slăbuţi. Lua bunica un pui, îl tăia, bucăţi mari, îl punea în ceaun şi-l prăjea şi ne dădea de mâncare. Vom prăji nişte pui, îl dăm prin usturoi, prăjim pastramă”, a spus Scărlătescu.

Directorul Muzeului Bucovinei, a declarat că în secolul XV nu se gătea cu ceapă, roşii, ardei sau ulei şi că mâncărurile de post se făceau atunci cu untură animală.

Suceava

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite