Ce a făcut un român eliberat din puşcărie după un jaf armat în Austria: „Am candidat pentru disciplină şi linişte aici“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afaceristul Vasilică Puşcaşu FOTO Oana Şlemco
Afaceristul Vasilică Puşcaşu FOTO Oana Şlemco

Omul de afaceri sucevean Vasilică Puşcaşu a fost eliberat din închisoare la sfârşitul anului 2017, după ce a executat o pedeapsă pentru comiterea infracţiunii de jaf armat în Austria. Bărbatul locuieşte în municipiul Suceava, într-un apartament dintr-un bloc pe care l-a construit chiar el.

După ce şi-a ispăşit pedeapsa cu închisoarea, Vasilică Puşcaşu a candidat şi a fost ales preşedinte al Asociaţiei de Proprietari „Kamer” din Suceava. Asociaţia are 200 de apartamente. Locuinţele sunt situate în blocurile pe care le-a construit afaceristul, în cartierul George Enescu, înainte să facă închisoare pentru comiterea infracţiunii de jaf armant.

Asociaţia a organizat o adunare generală la începutul acestui an, fiind ales ca preşedinte Daniel Ungurian. După alegeri, Primăria Suceava a primit o adresă din partea unor locatari care acuzau că nu a fost respectată procedura în ceea ce priveşte convocarea cetăţenilor. Angajaţii primăriei au verificat şi au decis să anuleze rezultatul alegerilor. Aşa că procedura a fost reluată şi de această dată a fost ales Vasilică Puşcaşu. Informaţia a fost confirmată de viceprimarul Sucevei, Marian Andronache. 

El a explicat că sunt incompatibili cu funcţia de preşedinte de Asociaţie de proprietari doar cei care au în cazier infracţiuni de natură economică. Ei bine, pe cazierul preşedintelui de la „Kamer” apare „tâlhărie”. „Juriştii noştri verifică să vadă dacă s-au respectat toate prevederile legale”, a completat Andronache.

Contactat telefonic, Vasilică Puşcaşu ne-a spus că a fost ales de 80 la sută dintre cei care s-au prezentat la vot, dar nu a ştiut să ne spună câţi locatari au venit la adunarea generală de alegeri.

Întrebat de ce a vrut funcţia, el a spus că locatarii au avut probleme cu facturile la întreţinere. Primul lucru pe care l-a făcut noul preşedinte a fost să-şi diminueze salariul de la 860 de lei, cât avea fostul preşedinte, la 400 de lei. „Am candidat pentru disciplină şi linişte aici. Eu mai am un loc de muncă. Lucrez la o firmă”, ne-a spus afaceristul.

Vasilică Puşcaşu a fost acuzat şi condamnat pentru că a comis două jafuri cu mână armată în Austria. Angajaţii băncilor au fost obligaţi, sub ameninţarea armelor, să deschidă seifurile în care se aflau banii. Suceveanul a primit o condamnare la 12 ani de închisoare, însă prin transferul din penitenciarele din Austria în România acesta a scăpat de doi ani de închisoare, rămânând cu executarea unei pedepse de zece ani de închisoare. El a beneficiat şi de eliberarea condiţionată, astfel că la finele anului 2017 a revenit acasă.


 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite