Câini otrăviți pe capete la Fălticeni. Străzile sunt pline de leșuri. Petiție pentru prinderea ucigașului de animale VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imagini de coșmar au fost filmate pe străzile din orașul Fălticeni (Suceava), unde în ultima perioadă, din ce în ce mai des, sunt otrăviți fără milă câinii maidanezi, iar leșurile zac apoi în drum.

Câini otrăviți zăcând în stradă, la Fălticeni SURSA martor
Câini otrăviți zăcând în stradă, la Fălticeni SURSA martor

Localnicii sunt sătui de haitele de câini aciuiate printre blocuri și cum în orașul Fălticeni (Suceava) nu a fost înființat un adăpost pentru câinii fără stăpâni, unii au găsit ca soluție otrăvirea patrupedelor.

Au fost astfel câini otrăviți inclusiv în centrul municipiului Fălticeni, fără ca nimeni să știe cine sunt făptașii, deși în oraș sunt camere de supraveghere.

Au fost uciși totodată și câini cu stăpân, intoxicați cu otrava aruncată pe spațiile verzi. Autoritățile locale de la Fălticeni nu au luat concret nici o măsură până acum, deși astfel de fapte s-au tot petrecut de câteva luni încoace.

Revoltați de inacțiunea celor responsabili, proprietarii și iubitorii animalelor au înaintat plângere la Poliție, care a deschis astfel dosar penal, instrumentat de Biroul Poliția Animalelor. 

Din păcate, în județul Suceava, doar municipiul reședință de județ are serviciu comunitar de strângere a câinilor maidanezi de pe străzi și un adăpost pentru astfel de animale.

Așa se face că la Fălticeni, câinii de pe străzi au ajuns să fie uciși cu sânge rece, în lipsa unei reacții din partea primăriei care ar trebui să protejeze comunitatea. 

De altfel, a fost inițiată și o petiție Declic pe internet, adresată autorităților locale, în vederea stopării otrăvirii câinilor și tragerii la răspundere a celor care deja au ucis patrupede și le-au lăsat în drum.

Petiția lansată în mediul virtual a fost deja semnată de sute de semnături.

„Viața unui maidanez înseamnă chin și lupta continuă, deseori înseamnă și moarte așa cum se întâmplă în ultimele săptămâni în Fălticeni, prin otrăvirea lor!

Nu vrem cruzime față de animale, VREM pedepsirea otrăvirii și maltratării patrupezilor! Trebuie să ne facem auziți! Gândiți-vă la câți câini sunt omorâți!

Se alocă bani tuturor primăriilor pentru adăpost, noi nici măcar nu avem adăpost!

În numele celor care nu cuvântă, vă rugăm să aplicați legea europeană de protecție a animalelor semnată în 2003 la Strasbourg, să respectași dreptul la viață și să protejați animalele otrăvite, chinuite, ucise și maltratate.

Cerem ca cei care sunt vinovați de otrăvirea și uciderea animalelor să suporte consecințele legale, să fie pedepsiți, conform legii!! Indiferent că sunt angajați ai primăriei, persoane fizice, juridice, orice etnie și proveniență socială", se arată în petiția respectivă.

Câine otrăvit la Fălticeni SURSA martor
Câine otrăvit la Fălticeni SURSA martor

Nu doar câinii sunt în pericol din cauza otravei aruncate, dar și copiii - de aceea medicul Manuela Velicu le recomandă părinților să fie foarte atenți la cei mici, care e joacă pe afară, pun mâna peste tot, iar apoi o duc la gură.

Părinții sunt sfătuiți să meargă cu micuții la Urgențe în cazul în care ei prezintă simptome precum vărsături, dureri de burtă și stare proastă, existând riscul ca cei mici să fie intoxicați cu otravă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite