Ce s-a întâmplat cu caii chinuiţi, găsiţi pe un câmp din Techirghiol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre caii găsiţi pe câmp foto: Primăria Techirghiol
Unul dintre caii găsiţi pe câmp foto: Primăria Techirghiol

În urmă cu două săptămâni, autorităţile au descoperit 35 de cai chinuiţi, ţinuţi în frig şi fără hrană pe un câmp din oraşul Techirghiol.

Pe 25 ianuarie, primăria Techirghiol anunţa că „identificarea şi strângerea cailor a durat câteva ore având în vedere suprafaţă mare de terenuri agricole dar şi condiţiile meteo care au îngreunat accesul autorităţilor. Ancheta privind indentificarea proprietarului sau proprietarilor cailor este în plină desfăşurare, având în vedere că din cei 35 de cai doar 6 erau microcipati. Precizăm că niciunul din exemplarele găsite de autorităţi nu era în evidenţa Registrului Agricol al Primăriei Techirghiol”, transmite primăria.

Conform mai multor surse, aceşti cai ar aparţine familiei unui procuror DIICOT Constanţa, iar despre starea lor ştiau cei din primăria Techirghiol şi Poliţia Locală deoarece au existat sesizări în acest sens. Doar că nimeni nu a făcut nimic mai mult timp pentru aceste anumale.

După ce imaginile cailor epuizaţi ficic au apărut pe reţelele soaciale, autorităţile le-au dus într-un adăpost al unei ferme din comuna Peştera, totodată fiind emis şi un ordin de plasare a animalelor în acest adăpost.

După două săptămâni, Consiliul Judeţean Constanţa anunţă că au primit şi ei o adresă (cu data de 2 februarie) din partea IPJ Constanţa „prin care am fost înştiinţaţi cu privire la emiterea Ordinului de Plasare a animalelor în adăpost cu nr. 723177/24.01.2021.”

„25 de cai (iniţial au fost 35 identificaţi dar doar 25 au ajuns în adăpost explicată n.red.) au fost recuperaţi de către Poliţie de pe raza oraşului Techirghiol şi plasaţi la o fermă privată din comuna Peştera. Animalele erau ţinute în frig, legate, înfometate şi foarte slăbite la momentul intervenţiei autorităţilor, două dintre exemplare de altfel pierzându-şi, din păcate, viaţa la scurt timp după plasarea la fermă.

Cei 23 de cai se hrănesc şi dau semne de însănătoşire”, scrie petre Enciu, vicepreşedintele CJ Constanţa.

Cai techirghiol

                           Caii salvaţi, în adăpostul din peştera foto: CJ Constanţa

Mai departe, acesta explică faptul că s-a realizat o schemă de plasare a animalelor pentru următoarele 45 de zile:  un număr de 10 cai urmează să fie plasaţi în adăposturile Asociaţiei "Save the Dogs" din Cernavodă, iar un număr de 13 exemplare vor fi cazaţi în padocurile Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

„Vreau să menţionez că prevederile legale în materie prevăd transportarea cabalinelor exclusiv în baza unui TEST NEGATIV DE ANEMIE INFECŢIOASĂ. În acest caz, testele au ieşit negative, iar animalele pot fi transferate”, mai spune Petre Enciu.

Citeşte şi:

Accident pe A4. Un TIR a greşit drumul şi a dat cu spatele


Spitalul din Mangalia a furnizat curent, timp de 15 ani, unui cartier de case

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite