Cadavrul mumificat al unui bărbat descoperit într-un beci, la opt luni distanţă după ce a fost omorât de un partener de pahar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gospodăria în care a fost găsit cadavrul mumificat. FOTO Dănuţ Zuzeac
Gospodăria în care a fost găsit cadavrul mumificat. FOTO Dănuţ Zuzeac

Stelian Rotari (30 de ani), din comuna Marginea, judeţul Suceava, a fost trimis în judecată pentru că l-ar fi omorât pe un consătean cu şapte ani mai mare şi i-a ascuns cadavrul într-un beci. Maricel Zlotari locuia la domiciliul criminalului său şi nu mai fusese văzut din toamna lui 2017. Poliţia a găsit cadavrul în mai 2018.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe inculpatul Stelian Rotari (30 de ani), din comuna Marginea, cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

În cursul anului 2017, victima sa, Maricel Zlotari (37 de ani), a locuit în aceeaşi casă cu el, în comuna Marginea, iar din banii obţinuţi din cerşit, respectiv din munci cu caracter ocazional, cei doi achiziţionau alimente, precum şi băuturi alcoolice, pe care le consumau împreună, acasă la Rotari.

Zlotari a fost văzut ultima dată în viaţă, la cerşit, în toamna anului 2017, prin lunile septembrie sau octombrie.

În cursul zilei de 8 mai 2018 un martor a anunţat poliţiştii din Marginea cu privire la presupusa dispariţie a victimei. Ulterior a fost sesizat şi organul de urmărire penală, iar actele de urmărire penală întreprinse ulterior au dus la suspiciunea rezonabilă că persoana dată dispărută a fost ucisă, iar ulterior cadavrul său a fost ascuns într-un beci.

La data de 9 mai a.c. a fost efectuată o percheziţie domiciliară la locuinţa unde Maricel Zlotari a locuit împreună cu Stelian Rotari. Cu această ocazie, în beciul din şura gospodăriei a fost găsit cadavrul – mumificat – al unui bărbat, acoperit cu resturi vegetale. În acelaşi beci au fost găsite printre resturile vegetale două bucăţi de funie din material sintetic. Tot în şură a fost descoperit şi un topor cu coada din lemn. Pe coada toporului au fost găsite mai multe zone care aveau pete de culoare brun-roşcat cu aspect de sânge.

Conform concluziilor medicului legist care a făcut autopsia la data de 9 mai 2018, moartea victimei a putut fi violentă şi s-a putut produce în condiţiile unui traumatism cranio – cerebral, posibil prin lovire cu obiect dur cu margini de formă geometrică (posibil vătrai). Medicul legist a identificat fracturi costale şi de stern care s-au putut produce post-mortem, prin manipularea cadavrului. Aspectul cadavrului pledează pentru posibilitatea ca decesul să se fi produs cu circa opt luni anterior efectuării autopsiei.

Din ancheta penală a reieşit că în toamna a­nului 2017, în luna septembrie sau octombrie 2017, pe fondul consumului de alcool, între inculpat şi victimă a izbucnit un conflict spontan. Rotari l-a lovit pe Zlotari în zona capului cu o bucată de lemn sau cu un vătrai. Victima a decedat ulterior, iar inculpatul a ascuns cadavrul în beci.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Alte ştiri pe această temă:

Un bărbat trimis în judecată pentru crimă, lăsat în libertate sub control judiciar. Rudele victimei susţin că sunt ameninţate

Un bărbat de 63 de ani şi-a ucis soţia din gelozie. „Femeia a fost bătută cu pumnii şi picioarele, are urme de lovituri chiar şi în zona intimă”

Un bărbat i-a tăiat gâtul soţiei şi a încercat să-i dea foc, după ce femeia l-a reclamat pentru violenţă domestică

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite