Braconieri ridicați de mascați în urma unor percheziții, în județele Suceava și Botoșani FOTO

0
Publicat:
captură percheziții braconieri Suceava și Botoșani, FOTO: IJP Botoșani
captură percheziții braconieri Suceava și Botoșani, FOTO: IJP Botoșani

Polițiștii botoșăneni au reușit să destructureze o grupare de braconieri piscicoli care acționa în județele Suceava și Botoșani. Au fost efectuate nouă percheziții la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de deținere sau comercializare fără documente legale a peștelui și deținerea sau utilizarea uneltelor de plasă tip Monofilament.

În județul Suceava s-au derulat percheziții în locatățile Zvorîștea și Hânțești, iar pe raza județului Botoșani la Vârfu Câmpului și Bucecea.

La locuințele suspecților au fost identificate mai multe probe. Au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 22 de plase de pescuit tip monofilament (2 kilometri de plasă), în valoare de aproximativ 10.000 de lei, 9 ambarcațiuni gonflabile, în valoare de circa 15.000 de lei, și alte bunuri care prezintă interes în cauză. 

De asemenea, au fost identificate și ridicate din casele suspecților aproximativ 80 de articole pirotehnice.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz, suspecții fiind duși la audieri. Urmează ca, în funcție de rezultate, să fie dispuse măsuri legale împotriva acestora, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigații Criminale, Biroului de Investigații Criminale, Biroului pentru Protecția Animalelor, Biroul Județean de Poliție  Transporturi, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a A.J.V.P.S. - filiala Dorohoi, fiind mobilizate zeci de cadre ale MAI.

În luna martie, polițiștii au efectuat alte percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de deținere sau comercializare fără documente legale a peștelui și deținerea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament, din cele două județe.

Atunci au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 14 plase de pescuit tip monofilament, având lungimea de peste un kilometru și două ambarcațiuni gonflabile, valoarea acestora fiind estimată de autorități la peste 8.000 de lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite