Bebeluş în stare gravă la spital, după ce a fost scufundat în apă la slujba de botez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Bebeluşul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Suceava în stop cardio - respirator, duminică, 31 ianuarie. Copilul ar fi fost scufundat cu totul în cristelniţă şi ar fi înghiţit o cantitate semnificativă de lichid, la slujba de botez.

Ceremonia religioasă a fost oficiată la Biserica „Sfinţii Constantin şi Elena”, din cartierul Zamca al municipiului Suceava, duminică după-amiază. Preotul ar fi scufundat copilul în totalitate în cristelniţă şi astfel micuţul ar fi înghiţit o cantitate mare de apă.

Când au observat că micuţul nu mai reacţiona corespunzător, cei prezenţi au sunat la 112. 

La faţa locului a ajuns un echipaj SMURD, care a transportat copilul la Spitalul Judeţean Suceava. Bebeluşul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe în stop cardio-respirator şi ar fi fost resuscitat. Ulterior, copilul a fost internat în secţie de Terapie Intensivă.

Medicul urgentist Ionuţ Bârsan a declarat că micuţul avea în plămâni o cantitate destul de mare de apă. 

Pe de altă parte, protopopul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Doru Budeanu, susţine că bebeluşul ar fi plâns imediat după ce a fost scos din apă, semn că plămânii nu i-ar fi fost afectaţi. Protoiereul a aflat informaţia de la preotul care a oficiat botezul.

„Ancheta este în desfăşurare. La momentul scoaterii din apă copilul a plâns, deci era în regulă. După scoaterea din apă, la un moment dat, preotul şi naşii au observat că se moleşise. Preotul a sesizat lucrul acesta. Împreună cu naşii, a chemat SMURD-ul. Preotul are experienţă, nu este începător, nu se pune problema. Nu este primul botez. Aşteptăm să vedem ce spun şi medicii. Dacă s-ar fi întâmplat ceva la scufundare, copilul n-ar plâns”, a declarat Doru Budeanu. 

Poliţiştii au deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă, pentru a stabili cum s-a produs nenorocirea. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

„Unicornul imunologic”. Cercetătorii australieni au descoperit un bărbat cu un răspuns imun rar la boala COVID-19

Cine este bloggerul şi programatorul francez care s-a sinucis după ce a donat 250.000 de dolari insurgenţilor de la Capitoliu. Ce a scris în biletul de adio

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite