Atac de tip mafiot la o fermă din Suceava. Trei tractoare şi o combină au fost distruse de un incendiator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tractor isu

Un fermier din oraşul Liteni al judeţului Suceava a trăit clipe de coşmar, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce o persoană necunoscută i-a incendiat utilajele agricole pe care le folosea ca să lucreze peste 400 de hectare de teren.

Nenorocirea s-a produs în satul Roşcani, oraşul Liteni, din judeţul Suceava, în noaptea de duminică spre luni. Utilajele agricole se aflau în curtea societăţii fermierului. 

Cel care le-a incendiat, a tăiat un gard de sârmă pentru a pătrunde în incinta unităţii, a stropit trei tractoare şi o combină cu benzină, a dat foc şi a fugit. Unul dintre tractoare a ars în totalitate. 

Este vorba despre un utilaj de 300 de cai putere care costă aproximativ 70.000 de euro. Totodată, o combină care a fost evaluată la 50.000 de euro a fost afectată puternic. 

Celelalte utilaje nu au ars în totalitate, dar nici nu se ştie dacă vor mai putea fi folosite de acum înainte.

Într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava se arată că la faţa locului au intervenit pentru stingerea flăcărilor pompierii militari ai Punctului de Lucru Dolhasca, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Liteni.

„Pompierii paramedici SMURD au preluat două persoane, o femeie de 56 de ani, cu atac de panică, şi un bărbat de 29 de ani, intoxicat cu monoxid de carbon, cărora le-au acordat primele îngrijiri medicale. A fost solicitat şi sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, iar cele două persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe Suceava, pentru investigaţii suplimentare. Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, au transmis pompierii.

Fermierul afectat este Vasile Scurtu. El folosea utilajele care au ars pentru a lucra 400 de hectare de teren agricol. Paguba sa a fost estimată la 700.000 de lei.

„Aici, la noi, este multă invidie şi multă râcă. Sper ca ancheta poliţiştilor să ducă la prinderea autorului”, a declarat propietarul pentru monitorulsv.ro. Poliţiştii suceveni au deschis un dosar penal pentru distrugere şi incendiere şi înceracă să-l identifice pe făptaş. 

Vă recomandăm şi:

STUDIU. Cele mai recente cercetări arată că noul coronavirus poate duce la creşterea riscului de depresie şi demenţă

Un băieţel român

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite