Apele au intrat în curţile sătenilor din Argestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câteva gospodării din Argestru au fost inundate
Câteva gospodării din Argestru au fost inundate

Prima zi de Crăciun a adus câtorva săteni din comuna Argestru apa în curţile caselor. Din cauza unor sloiuri de ghiaţă formate pe râul Bistriţa, locuitorii au fost invadaţi de apele reci ale râului.

Opt gospodării şi zece terenuri agricole din comuna suceveană Argestru au fost inundate în noaptea de 25 spre 26 decembrie, după ce râul Bistriţa şi-a ieşit din albie. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Dan Baltaru,  precipitaţiile căzute vineri noaptea, de aproximativ 15 litri pe metru pătrat, au pus în mişcare sloiurile de gheaţă formate pe râul Bistriţa, în sectorul Vatra Dornei. Situaţia a fost monitorizată de militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei.

„Situaţia nu a fost una de forţă majoră, problemele înregistrate pe râul Bistriţa, în zona localităţii Argestru, au fost depăşite repede, pentru că podul de gheaţă care a determinat inundaţiile a trecut de acest sector“, a spus Dan Baltaru, purtător de cuvânt al ISU. Sucevenii pot sta deocamdată liniştiţi. „Sloiurile de gheaţă au părăsit graniţa judeţului ieri, dar în localitatea Zugreni s-au mai rupt bucăţi, podul astfel format la Cârlibaba s-a micşorat şi pericolul este mult mai mic“, a declarat Sorin Popescu, prefectul judeţului Suceava.


Sloiurile de gheaţă, monitorizate


„Din fericire, în Suceava nu s-au înregistrat evacuări din gospodării, pentru că apa nu a pătruns în case, ci doar în curţi. Pompierii au fost prezenţi pentru a-i ajuta pe săteni şi pentru a putea interveni în cazul în care situaţia se agrava“, a mai spus Dan Baltaru.


Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă se află în continuare la faţa locului, au fost alarmate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din Dorna Arini, Crucea şi Broşteni care, împreună cu Grupa operativă a ISU Suceava, monitorizează mişcarea sloiurilor pentru prevenirea unei situaţii de urgenţă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite