Anomaliile de la Centrul Cultural Bucovina: rampa pentru persoanele cu handicap lipseşte, iar un panou publicitar acoperă trei ferestre ale clădirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un panou publicitar acoperă trei dintre ferestrele Centrului Cultural Bucovina. FOTO Dănuţ Zuzeac
Un panou publicitar acoperă trei dintre ferestrele Centrului Cultural Bucovina. FOTO Dănuţ Zuzeac

Proaspăta clădire a Centrului Cultural Bucovina, ce a fost inaugurată recent prezintă câteva anomalii: un panou publicitar şi-a făcut apariţia pe geamurile imobilului din centrul Sucevei, rampa pentru persoanele cu handicap lipseşte cu desăvârşire, astfel că cei ce doresc să vadă un film sunt nevoiţi să fie purtaţi pe braţe pentru a fi introduşi în clădire.

Investiţia de trei milioane de euro de la Centrul Cultural Bucovina din municipiul Suceava, loc în care funcţioneză primul cinematograf 3D dn oraş, prezinte unele hibe concrete pentru orice persoană cu scaun la cap. Încă de la intrarea în clădire se poate observa că pe faţada clădirii este amplasat un imens panou publicitar ce acoperă trei dintre cele cinci ferestre din partea frontală a imobilului.

Autorităţile locale nu au găsit o scuză credibilă în primă fază, ci au spus doar că aşa a fost conceput proiectul. În plus, reprezentanţii municipalităţii sucevene au susţinut că acel panou ce acoperă ferestrele de la intrare în clădire este util pentru popularizarea evenimentelor organizate la Centrul Cultural Bucovina şi că aşa era prevăzut în proiect.

Dacă la început amplasarea panoului publicitar nu reprezenta o problemă pentru cei de la Primărie, deoarece acopera geamurile de la coridor şi nu încurca pe nimeni, viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harşovschi a venit cu ideea ca acel panou publicitar să fie mutat pe lateralul imoblilului, deoarece strică aspectul vizual al clădirii.

”După cum ştiţi, pe nouă clădire a Centrului Cultural Bucovina, clădirea unde este şi cinematograful Modern, este amplasat un ecran led care strică aspectul vizual al acesteia. Acest ecran a fost amplasat după un proiect făcut de specialişti. Din nefericire, nu consider, ca şi majoritatea sucevenilor, că amplasarea lui este cea mai <<fericită>> şi că soluţia proiectantului trebuie să rămână la fel. De aceea, am depus un proiect de mutare a acestuia pe un suport special amenajat, în lateralul clădirii, dinspre Dragoş Vodă”, a arătat Lucian Harşovschi.

O altă anomalie ce poate fi întâlnită la Centrul Cultural Bucovina este lipsa rampei pentru persoanele cu dizabilităţi de la intrarea în clădire. Ciudat este că această rampă se află doar la ieşirea din imobil, ceea ce înseamnă că persoanele ce se deplasează în fotolii rulante au nevoie de ajutorul celor din jur pentru a intra în interiorul Centrului Cultural Bucovina, deoarece proiectanţii nu s-au gândit că le-ar fi utilă o asemenea rampă.  

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite