1.000 de sărmăluţe scoase la vânzare pentru a ajuta copiii cu nevoi speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea ploioasă i-a ţinut pe suceveni departe de locul de desfăşurare a Festivalului Sărmăluţelor Bucovinene, care acum se desfăşoară la primul etaj în incinta mall-ului din municipiu.

Festivalul este la prima ediţie, fiind organizat la iniţiativa Asociaţiei Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale (APCNS). Banii care se vor strânge în urma vânzărilor acestor preparate vor ajuta 65 de copii şi tineri din judeţ, cu vârste cuprinse între 3 şi 26 de ani, având deficienţe severe. „Eu sunt mama unui copil cu deficienţe şi sper din tot sufletul să se vândă cât mai multe porţii, să putem aduna cât mai mulţi bani", a spus tristă Violeta Lelcu, părinte.

O porţie de 5 sarmale se vinde cu 5 lei, însă primarul Ion Lungu a oferit 100 de lei. „Sunt primul care gustă din aceste preparate şi vreau să dau mai mulţi bani, să fie cu noroc", a spus edilul. Pentru această zi au fost pregătite peste 1.000 de sărmăluţe.

„Noi am invitat 9 restaurante din Suceava să pregătească bucatele pentru acest festival. Ne-au răspuns pozitiv toate, însă acum au mai rămas în concurs doar şase localuri, trei plecând din cauza vremii ploioase", a precizat Eugenia Hodoroabă, preşedintele APCNS.

Reprezentanţii Primăriei, Consiliului Judeţean şi Prefecturii s-au aşezat împreună la masă şi au gustat din toate sortimentele de sarmale aduse la serbările oraşului. Ei au nominalizat în mai puţin de 10 minute restaurantul care a pregătit cele mai gustoase bucate. Au fost oferite trei trofee, un premiu special din partea unui invitat din Franţa şi două menţiuni.

Primele trei locuri au fost ocupate de restaurantele Brădet, Farestin şi Medieval Gourmand. Premiul special a fost oferit restaurantului Toscana, iar localurile Polaris şi Cina au primit menţiuni.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite