10 ani de detenţie pentru criminalul care l-a omorât pe vărul tatălui său cu o puşcă meşterită de el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Săvel Ostăcioaie va sta 10 ani într-un centru de dentenţie, după ce a omorât un om. FOTO: Adevărul
Săvel Ostăcioaie va sta 10 ani într-un centru de dentenţie, după ce a omorât un om. FOTO: Adevărul

Tribunalul Suceava a decis că inculpatul Săvel – Cătălin Ostăcioaie, de 18 ani, din satul sucevean Siliştea, va trebui să stea 10 ani într-un centru de detenţie pentru că a curmat viaţa unui om. Acesta a fost trimis în judecată pentru că l-a omorât pe vărul tatălui său, un bărbat în vârstă de 47 de ani, pe care l-a împuşcat cu o puşcă artizanală, după ce au avut un conflict într-un bar din Siliştea.

Tribunalul Suceava a luat faţă de inculpatul Săvel Cătălin Ostăcioaie, de 18 ani, din Siliştea – Liteni, măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată de 10 ani pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept.

Individul trebuie să plătească părţilor civile Maria Costache, Robert Costache şi Elisei Costache suma de 140.000 de lei, reprezentând daune materiale şi morale, precum şi statului suma de 13.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judicare. Decizia magistraţilor suceveni nu este definitivă, ea poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.

La mijlocul lunii iunie 2015, Tribunalul Suceava a luat faţă de Săvel Ostăcioaie măsura educativă privativă de libertate constând în internarea într-un centru de detenţie pe o perioadă de şase ani şi şase luni de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de „omor calificat”, „nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor” şi „uz de armă”. La data de 4 iulie 2015, judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au trimis însă dosarul spre rejudecare la prima instanţă de judecată.

În luna februarie 2015, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe inculpatul Săvel – Cătălin Ostăcioaie, de 18 ani, din satul Siliştea, oraşul Liteni, pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi uz de armă.

Anchetatorii au stabilit faptul că, în cursul anului 2012, inculpatul s-a întors din Italia cu un cartuş pentru pistol şi un cartuş pentru o armă de vânătoare, iar în perioada următoare a găsit pe raza oraşului Liteni, în zonele unde se desfăşurau partide de vânătoare, mai multe tuburi goale provenite de la cartuşe trase de vânători. Săvel Ostăcioaie a luat aceste tuburi şi le-a dus acasă, încolţindu-i ideea de a-şi construi o armă pe care să o folosească în viitor.

Astfel, în circa şase luni de zile, utilizând o ţeavă metalică, un arc de la o bicicletă, o bucată de lemn, diverse şuruburi şi piuliţe, inculpatul a construit o armă artizanală într-o magazie din gospodăria sa. După ce a terminat arma, a folosit cartuşul de vânătoare original pentru a vedea dacă arma funcţionează. Ulterior, într-un alt tub gol de cartuş a introdus fragmente de plumb precum şi praful de puşcă de la cartuşul adus din Italia, turnând deasupra ceară topită de la o lumânare.

La acest tub a lipit capsa percutantă de la cartuşul pentru pistol, Săvel Ostăcioaie declarând că acesta este cartuşul folosit pe 20 octombrie 2014, când l-a omorât pe Neculai Costache, de 47 de ani, din Siliştea – Liteni, cu care avusese un conflict într-un bar din localitate. 

Alte ştiri pe această temă:

Crimă înfiorătoare la stână: un cioban a fost ucis în bătaie de ajutorul său

Ce s-a ales de criminalul care a scris cea mai lungă poezie din lume. Eliberat din închisoare, a fost prins la furat

Asistenta criminală care şi-a ucis copilul născut în noaptea Anului Nou a fost trimisă în închisoare

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite