Viceprimarul municipiului Feteşti este în arest la domiciliu. Procurorii au indicii că ar fi luat legătura cu martorii din dosar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Primăriei Feteşti a fost călcat de mascaţi FOTO: arhivă slobozia.adevarul.ro
Sediul Primăriei Feteşti a fost călcat de mascaţi FOTO: arhivă slobozia.adevarul.ro

La mijlocul acestei săptămâni, Gheorghe Mitache, viceprimarul municipiului Feteşti a ajuns în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de judecătorii Judecătoriei Slobozia, la solicitarea procurorilor de caz din cadrul Parchetului Judeţean. Anchetatorii îl acuză pe Mitache de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Ancheta la Primăria Feteşti a început în urmă cu două săptămâni, când în urma unor percheziţii procurorii Parchetului Judeţean Ialomiţa l-au chemat la audieri pe Gheorghe Mitache, viceprimarul municipiului. 

Acesta este acuzat de faptul că ar fi semnat mai multe documente privind plata unor lucrări nelegale, demarate în anul 2012 la Şcoala Generală „Mihai Viteazul” din Feteşti. Ilegalităţile au fost sesizate organelor judiciare de auditorii Camerei de Conturi Ialomiţa, care au stabilit că în cauză există un prejudiciu de peste 100.000 de lei.

 Din datele auditorilor Camerei de Conturi Ialomiţa a reieşit faptul că sub semnătura lui Mitache ar fi fost plătite o serie de lucrări de consolidare ale acoperişului şi pereţilor exteriori ai unui corp ce aparţine unităţii şcolare mai sus amintite. 

Timp de trei ani, procurorii au investigat cazul şi au reuşit să pună în mişcare acţiunea penală pe numele a trei persoane, printre cei vizaţi aflându-se şi Gheorghe Mitache. Iniţial, acesta a fost lăsat liber, fiind pus sub control judiciar pe cauţiune, în baza unei ordonanţe semnată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. 

La mijlocul acestei săptămâni el a fost prezentat în faţa magistraţilor Judecătoriei Slobozia cu propunere de înlocuire a măsurii preventive mai blânde, cu cea a arestului la domiciliu.

Toate acestea întrucât au existat indicii potrivit cărora Mitache ar fi luat legătura cu martorii din dosarul său. Cercetările procurorilor continuă pentru a se stabili întreaga situaţie de fapt. Acuzaţiile care i se aduc vizează abuzul în serviciu şi falsul intelectual. 

Citiţi şi:

Val de percheziţii în Ialomiţa. Sediul primăriei Feteşti şi o şcoală, călcate de mascaţi

Un  braconier din Galaţi a săpat un tunel lung de 40 de metri în pământ, ca să fure peşte. Acum are dosar penal

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite