Un  braconier din Galaţi a săpat un tunel lung de 40 de metri în pământ, ca să fure peşte. Acum are dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unei acţiuni desfăşurate cu scopul de a preveni şi combate braconajul piscicol, poliţiştii din judeţul Galaţi au descoperit o metodă mai puţin obişnuită pentru furat peşte. Un braconier din comuna gălăţeană Furcenii Noi a săpat în pământ un tunel adânc de 40 de metri ca să ajungă mai repede pe malul unui lac de acumulare.

image

Oamenilor legii nu le-a venit să creadă în momentul în care au făcut uluitoarea descoperire. Potrivit informaţiilor, tunelul fusese săpat începând cu anul 2009, avea o lungime de 40 de metri şi  alţi 2 înălţime. Tunelul făcea legătura între curtea locuinţei braconierului şi comunica cu malul lacului de acumulare Ciuşlea-Movileni, aflat pe cursul râului Siret. Mai mult, la celălalt capăt avea o uşă din fier, bine zăvorâtă pe dinăuntru.

În urma percheziţiei, poliţiştii au descoperit ascunse în tunel barcă de pescuit gonflabilă, lansete şi o camera de tractor improvizată ca plută.

Totodată, cercetările au scos la iveală şi faptul că bărbatul ar fi obişnuit să monteze noaptea uneltele de pescuit pe luciul de apă al barajului de acumulare Ciuşlea-Movileni, iar spre dimineaţă le verifica, activitatea de pescuit ilegal desfăşurând-o pe timp de noapte.

Braconierul s-a ales cu dosar penal, cercetările fiind în curs pentru a se stabili cu exactitate activitatea infracţională a acestuia. 

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite