Un primar din Ialomiţa s-a retras din cursa electorală pe Facebook. Cu câteva ore înainte de postare fusese condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Cristian Roman din Ţăndărei a anunţat pe reţeaua socială Facebook faptul că renunţă la candidatura sa pentru un nou mandat. El a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare într-un dosar deschis pe numele său în 2014.

Candidatul PSD la Primăria Ţăndărei, Cristian Roman a anunţat noaptea trecută pe site-ul de socializare Facebook faptul că renunţă să mai intre în cursa electorală a alegerilor locale din iunie: „niciodată nu am folosit acest mijloc de comunicare pentru a explica decizii personale, poate că eeste bine sau poate că este mai puţin bine. Fiind în «Săptămâna Mare» o să încerc să fiu mai mult creştin şi mai puţin laic. Cu regret pentru oamenii minunaţi pe care i-am avut aproape, cu regret pentru ceu 2000 e oameni care m-au votat anunţ că mă retrag din cursa pentru Primăria Ţăndărei, ca şi din funcţia de candidat pentru Consiliul Local Ţăndărei. Le mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături. Ştiu că în această campanie electorală era un singur proiect pe care anumişi politicieni şi afacerişti îl au: să-l termine pe Roman. (...) Nu voi comenta decizia instanţei, dar soun că este profund nedreaptă. Acesta este statul de drept, s-a dorit să nu candideze Roman şi nu va candida, chiar dacă legal în acest moment nu eexistă niciun impediment. Sunt multe de spus despre politica din Ţăndărei şi cine o face în acest moment, dar voi răspunde fiecăruia în parte. Poate nu este diplomatică această modalitate de comunicare, dar asta este ceea ce cred personal acum. Vorbesc în nume personal şi sunt deciziile şi părerile mele stric personale.”


Motivul pentru care edilul, încă în funcţie, a luat această decizie vizează condamnarea în primă instanţă pe care  i-au dat-o judecătorii Tribunalului Ialomiţa. În 2014, Cristian Roman a fost pus sub azuare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa pentru că ar fi deturnat fonduri din bugetul local al Primăriei Ţăndărei. Ancheta a fost soluţionată de instanţa de fond joi, 28 aprilie 2016. Astfel, în urma deliberării. judecătorii au decis să-l condamne pe Cristian Roman la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă şi va putea fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti. 

Citiţi şi:

Primarul oraşului Ţăndărei a fost reţinut pentru 24 de ore. Procurorii ialomiţeni au probe că ar fi comis şase infracţiuni

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite