Un pompier aflat în timpul liber a salvat din foc un bătrân din Amara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul izbucnise la locuinţa unor bătrâni FOTO ISU Constanţa
Incendiul izbucnise la locuinţa unor bătrâni FOTO ISU Constanţa

Un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul unor localnici din Amara a căror gospodărie fusese cuprinsă de flăcări. Plt. Adjutant Vasile Gheorge a salvat din foc un bărbat în vârstă de 80 de ani.

Focul a izbucnit într-o gospodărie din oraşul Amara, în bucătăria unei construcţii lipite de locuinţa unor bătrâni. Cum s-a dat alarma, joi, în jurul orei 15.30, plutonierul adjutant şef Vasile Gheorghe, aflat în timpul liber, a ajuns imediat la locul incidentului.

Proprietarii casei se aflau în locuinţă, iar flăcările ameninţau întreaga locuinţă. Fără să stea pe gânduri, pompierul a alergat la ei şi, în cel mai scurt timp, l-a evacuat pe bărbatul care prezenta şi arsuri uşoare la nivelul feţei. Imediat ce acesta a fost pus la adăpost, colegii din tura de serviciu ai pompierului au ajuns la locul intervenţiei şi, împreună, au evacuat-o şi pe femeia de 75 de ani, care prezenta afecţiuni locomotorii. 

Pompierii de la Detaşamentul Slobozia au acţionat pentru stingerea incendiului cu două autospeciale cu apă şi spumă, acesta fiind lichidat înainte de a se extinde la casă ori la alte încăperi din vecinătate.  Bărbatul a fost preluat de un echipaj SMURD, i s-a acordat primul ajutor medical şi a fost transportat la spital.

Bunurile din bucătăria afectată de incendiu au fost distruse, iar cauza probabilă de incendiu a constituit-o jarul căzut din sistemul de încălzit pe materiale textile din apropiere.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite