Suspect de delapidare, reţinut de poliţişti. Bărbatul este acuzat că a transferat ilegal 191.000 de lei din conturile unor şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe instituţii de învăţământ din judeţul Ialomiţa au fost păgubite în urma unor transferuri ilegale de bani de către un bărbat, de 41 de ani, din Urziceni, care a fost reţinut de poliţişti. Proximativ 191.000 de lei au fost trimişi în conturile unei firme, dar şi ale unei întreprinderi pe care acesta le administra.

Ieri, 26 martie, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au efectuat 3 percheziţii, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracţiuni de delapidare.. Astfel oamenii legii au pus în aplicare 3 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Urziceni, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de delapidare.

Din cercetări a reieşit că în perioada 2014 – 2019, persoana bănuită, un bărbat de 41 de ani, din municipiul Urziceni, în virtutea funcţiei deţinute în cadrul unei instituţii de învăţământ, şi-ar fi însuşit în mod repetat şi necuvenit sume de bani, prin efectuarea de transferuri ilegale din conturile bancare ale mai multor instituţii de învăţământ de pe raza judeţului Ialomiţa, în conturile unei societăţi comerciale, dar şi a unei întreprinderi individuale, pe care acesta le administra. Prejudiciul creat ca urmare a operaţiunilor economice fictive este de aproximativ 191.000 de lei. 

În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, laptopuri şi unităţi de calculator, precum şi mai multe documente. 

Bărbatul de 41 de ani a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat parchetului cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanei bănuite.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite