Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, un muzeu în toată regula. Unitatea medicală foloseşte aceleaşi aparate de peste 30 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia este cea mai mare unitate medicală din Ialomiţa şi, totodată, singura care are probleme din punct de vedere al aparaturii medicale. O listă postată pe site-ul instituţiei scoate în evidenţă faptul că la acest spital se folosesc ustensile vechi de peste 30 de ani. Unitatea ar fi putut se modernizeze în baza unui program cu finanţare europeană de peste 30 de milioane de euro, dar a ratat această şansă.

Probleme la Maternitate

Cel mai vechi instrument al secţiei este un aspirator medical care, potrivit unor date tehnice inscripţionate pe el, datează din anul 1986.

Medicii care-l folosesc susţin faptul că îl repară în permanenţă, însă, din cauza faptului că este foarte vechi se strică foarte repede.

„Se strică mereu şi, oricât, l-am repara cedează după câteva utilizări. Am avea nevoie de un altul nou!„  declară medicul Ion Dărăbanu, şeful Secţiei Obstetrică Ginecologie, care are în subordine şi Maternitatea. La fel de vechi este un alt aspirator medical, pe care Spitalul Slobozia l-a primit de la Armată, în momentul în care instituţia s-a reorganizat.

Secţia de Recuperare Fizică, o secţie muzeu

Cele mai vechi aparate din Spitalul Slobozia se află la Secţia Fizioterapie-Recuperare. Acestea datează încă de la înfiinţarea spitalului, din anul 1963.

Pe lista vechiturilor au fost trecute incubatoarele de la Pediatrie sau aparatele cu ajutorul cărora se efectuează radiografii, de pe secţia Radiologie. De asemenea, tomograful spitalului foloseşte o tehnologie care era considerată modernă în urmă cu un deceniu.

Proiect de investiţii ratat

În urmă cu un an, fosta conducere a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia anunţa faptul că unitatea a pierdut un program de finanţare în valoare de 30 de milioane de euro, prin care ar fi putut să fie modernizat de la zero.

Acuzaţiile au planat asupra reprezentanţilor Consiliului Judeţean Ialomiţa, care nu au făcut demersuri pentru a accesa fondurile.

Banii respectivi ar fi putut fi primiţi în baza unui proiect dezvoltat de reprezentanţii ADR Sud – Muntenia, care a vizat dezvoltarea mai multor spitale din zona de sud-est a ţării. Printre beneficiari s-au numărat Spitalul Judeţean Călăraşi sau cel de la Târgovişte.
 

Slobozia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri