Organizatorii Zilelor Culturale Maghiare nu renunţă la evenimentul din acest an. „Va trebui să impunem restricţii severe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concertele care atrag mulţimea la Zilele Culturale Maghiare vor fi anulate.
Concertele care atrag mulţimea la Zilele Culturale Maghiare vor fi anulate.

Marile festivale ale Clujului, Untold şi Electric Castle, au fost anulate în acest an, însă alte două evenimente, TIFF şi Zilele Culturale Maghiare se vor organiza în august. Ediţia din acest an a Zilelor Culturale Maghiare va fi organizată în intervalul 19-21 august.

Organizatorii Zilelor Culturale Maghiare dau asigurări că ediţia din acest an a evenimentului va fi organizată respectând reguli stricte. În acest sens, cei care vor dori să participe la anumite programe din cadrul evenimentului vor trebui să se înregistreze în prealabil, urmând să primească bilete gratuite nominale. Tichetele vor putea fi procurate online, accesând pagina de internet ce va fi creată în acest scop, sau personal de la casele de bilete ale festivalului.

Vor fi anulate o serie de evenimente din cadrul festivalului, iar altele vor fi limitate, pentru a elimina riscurile expunerii la epidemia Covid-19. Însă cel mai important, concertele şi evenimentele la care strâng numeroşi participanţi vor fi anulate.

Organizatorii vor lua măsuri speciale

„În anii precedenţi, Zilele Culturale Maghiare din Cluj au fost un exemplu permanent de organizare şi ordine, ca urmare datorăm mulţumiri publicului care a participat la manifestările noastre respectând întru totul regulamentul intern al festivalului. Avem încredere şi acum că participanţii se vor comporta în mod responsabil, dar cu toate acestea va trebui să impunem nişte restricţii severe. De altfel, sloganul din acest an, <Cât se poate!>, semnalează că noi vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a organiza cel mai bun festival, în limita posibilităţilor noastre şi în condiţiile date”, spune organizatorul principal al evenimentului, Gergely Balazs.

Pe lângă concerte, vor fi aliminate evenimentele organizate în spaţii închise, cu excepţia slujbelor religioase, a pelerinajului din Ziua Sfântului Ştefan şi a expoziţiilor. În plus, se renunţă la târguri, la corturile şi standurile unde se vând tradiţionalele preparate culinare sau unde se pot degusta vinuri, la programele sportive şi la cele destinate copiilor, precum şi la petrecerile din timpul serii. Chiar şi aşa, organizatorii sunt optimişti şi spun că vor găsi soluţii pentru ca festivalul să fie un adevărat succes. 

„Deoarece este imposibil să prevedem ce restricţii de circulaţie şi de trecere a frontierelor vor fi în vigoare în luna august, şi luând în considerare faptul că o eventuală agravare a crizei epidemiologice ar putea afecta condiţiile de intrare în ţară impuse invitaţilor din străinătate, dorim să creştem şi mai mult ponderea programelor culturale în care protagoniştii vor fi artişti locali, chiar dacă nu vom renunţa la prezenţa şi spectacolele artiştilor din Ungaria şi din alte ţări’’, a adăugat Szabó Lilla, directorul de programe al festivalului.

Zilele Culturale Maghiare de la Cluj au ajuns la cea de-a 11-a ediţie. Evenimentul din acest an se va întinde pe durata a trei zile, faţă de 10, aşa cum era până acum. Ediţia 2020 a Zilelor Culturale Maghiare de la Cluj vor fi organizate în centrul oraşului, în perioada 19-21 august.  Zeci de mii de oameni, maghiari şi români, unii veniţi chiar de pe alte continete, au asistat la ediţille anterioare.

Citeşte şi

Cum s-a transformat centrul Timişoarei într-un mic orăşel maghiar, în acest week-end FOTO

Zilele Maghiare din Timişoara se transformă într-un festival verde. Plasticul va fi interzis în zona gastronomică

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite