Şoferi certaţi cu legea, iertaţi de poliţişti în schimbul şpăgilor. Agenţii sunt acum la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: arhivă adevarul.ro
FOTO: arhivă adevarul.ro

Doi agenţi de poliţie au ajuns la închisoare după ce au fost condamnaţi definitiv într-un dosar de corupţie. Foştii poliţişti vor sta după gratii 4 ani şi jumătate.

Poliţiştii condamnaţi la închisoare îşi desfăşurau activitatea în cadrul Poliţiei Oraşului Ţăndărei. Este vorba despre agenţii Costin Rovilian Clinciu, Laurenţiu Mihalea şi Daniel Olteanu. 

În 2015, aceştia au fost puşi sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. Potrivit anchetatorilor, oamenii legii aveau obiceiul de a pretinde şpăgi de la şoferii care încălcau regulile de circulaţie. 

Condamnări cu executare 

Primele sentinţe în acest dosar au fost date în 2015 la Tribunalul Ialomiţa, instanţă care a decis să-i condamne la 4 ani şi jumătate închisoare pe agenţii Costin Rovilian Clinciu şi Laurenţiu Mihalea. În cazul agentului Daniel Olteanu, instanţa a hotărât achitarea. 

Deşi hotărârea Tribunalului Ialomiţa a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti, judecătorii din Capitală au decis să menţină decizia magistraţilor din Ialomiţa. 

Fostul şef de la Rutieră, implicat în scandal

În  timpul cercetărilor, procurorii din cadrul PT Ialomiţa au extins cercetările şi asupra lui Sorin Goagă, şeful Poliţiei Rutiere Ialomiţa, cel care coordona activitatea agenţilor corupţi. Goagă a fost acuzat de faptul că a măsluit o serie de documente prin care le-au fost atestate favorabil competenţele profesionale ale agenţilor care primeau şpăgi. 

Deşi a fost pus sub control judiciar şi trimis în judecată, Sorin Goagă a fost achitat de instanţă. 

Este al doilea caz de corupţie înregistrat la Serviciul Poliţiei Rutiere Ialomiţa, după cel din 2012, când 12 agenţi au fost condamnaţi la pedepse cu executare, fiind acuzaţi de fapte de corupţie. 

Citiţi şi:

Intervenţie în forţă la Dunăre pentru scoaterea TAB-ului scufundat  în urma unui exerciţiu militar NATO

SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite