Slobozia: „Vom dezbrăca de uniformă poliţiştii corupţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datorită verticalității și intransigenței sale de a gestiona fiecare situație internă Viorel Ștefu a reușit în mai puțin de doi ani, de când este la comanda acestei instituții, să repare imaginea poliției ialomițene, serios șifonată în ultimii cinci ani de scandaluri de corupție.

Cum ați găsit Poliția ialomițeană, în momentul când ați fost instalat în funcția de șef al Inspectoratului?
Viorel Ștefu: Am găsit o degringoladă totală. Nu exista conducere, nu aveam un plan managerial bine structurat, care să ne ajute să ieșim din mocirla asta a scandalurilor și să curățăm imaginea Poliției Ialomița. Dacă îți este frică de ceva, trebuie să pleci din Poliție... asta e conceptul meu.

Cazurile de corupţie, în interiorul poliţiei, continuă să existe?
E un lucru rău că se întâmplă astfel de lucruri, dar este un lucru bun că îi prindem rapit și îi dăm pe mâna justiției. Polițiștii trebuie să înțeleagă că legea este la fel și pentru ei și pentru cetățenii de rând. Pot să vă spun că am în documentare și alte cazuri de polițiști asupra cărora planează informații că încalcă legea. Dacă se vor adeveri îi vom dezbrăca de uniformă și vor suporta rigorile legii. Dacă închidem ochii la abateri sistemul se va îmbolnăvi.
GALERIE FOTO CU COMISARUL ȘEF VIOREL ȘTEFU
Salariile poliţiştilor au fost reduse. Nu sunt încântaţi să accepte mita mai uşor?

Adevărații polițiști nu au ales această meserie pentru bani și îmi place să cred că majoritatea gândesc ca mine. Despre cei care comit astfel de fapte, ce pătează emblema instituției, pot să le transmit că mai devreme sau mai târziu vor fi descoperiți. Și mai am ceva de precizat...de când sunt în Poliție nu am acceptat oameni pe pile și nu voi accepta până ies la pensie, pentru că dacă accepți așa ceva vei avea mari probleme.

image

Citiți un amplu interviu cu comisarul șef Viorel Ștefu, șeful poliției ialomițene, în săptamânalul ADS Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite