Slobozia: Vivian Corcheş a dat sportul pe dansuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vivian a încercat, pe rând, baschetul, scrima şi break-dance-ul, dar, într-un final, s-a orientat spre dansul sportiv, disciplină la care a cucerit multiple premii în ultimii doi ani.

De la baschet, la scrimă

Puştiul a făcut primii paşi în lumea sportului în 2006, an în care părinţii l-au înscris la baschet. La scurt timp, însă, Vivian a renunţat. Era mult mai scund decât mai toţi colegii săi şi, în plus, „şedinţele de încălzire erau mult prea lungi“ pentru un prichindel de numai nouă ani. A lăsat baschetul în urmă şi şi-a îndreptat atenţia spre scrimă. S-a înscris sub comanda profesorului Marin Cruţu, însă, la doar câteva săptămâni, a renunţat la acest sport.

Nu a făcut-o de unul singur, ci alături de mulţi alţi colegi. Problemele financiare cu care scrima se confrunta i-au determinat pe părinţii lui Vivian să îl retragă de la cursurile respective. După scrimă, au urmat break-dance-ul şi cursurile de la Palatul Copiilor. Nici aici nu a rezistat prea mult, aşa că în 2008 Vivian a făcut pasul spre dansul sportiv.

Marea dragoste, dansul

La cursurile de dans sportiv, a cunoscut-o pe Flavia Mincu (13 ani), cu care a făcut pereche imediat şi alături de care a participat la peste 40 de concursuri naţionale de dans sportiv, un sfert dintre acestea fiind încoronate cu marele premiu. Primele performanţe le-a reuşit sub îndrumarea profesorului Mihai Timofte. Concursul pe care Vivian nu îl va uita mulţi ani de acum înainte rămâne Hobby Dance, organizat la Bucureşti, în anul 2009. A câştigat marele premiu, dar altceva a fost mai important .

„A fost concursul la care m-am făcut cu adevărat remarcat. Am reuşit atunci să înving adversari mult mai bine cotaţi decât mine. Erau şi mai mari decât mine ca vârstă, dar cu toate acestea, am reuşit să câştig“, rememorează, vădit emoţionat, Vivian.

Dacă la dansuri nu încape îndoială că este unul dintre cei mai talentaţi, Vivian rămâne oarecum dator în ceea ce priveşte şcoala. Nu este deloc constant, ci, mai degrabă, sinusoidal, lucru, de altfel, recunoscut şi de mama sa, Violeta. „Vivian este «brânză bună în burduf de câine».“

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite