Slobozia: Tudor Verban - Părintele DJ-ilor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este DJ de discotecă încă de la vârsta de 16 ani, a fost baterist într-o trupă rock, a avut propria discotecă, iar la începutul anilor ‘90 era considerat cel mai bun DJ din România, după Florian Pitiș și Andrei Partoș.

A început școala primară în comuna constănţeană Valea Neagră, iar după aceea a absolvit școala generală la Constanța. A fost îndrăgostit de electronică de mic copil. „Țin minte că odată, când eram copil, am stricat un radio din casă. Părinții au chemat un electronist să-l repare. Cât timp l-a meșterit el, eu am fost ochi și urechi lângă el“, declară Doru Verban.

Carieră pe litoral

La vârsta de 16 ani, a dat probe de DJ la Casa de Cultură din Constanța și a fost acceptat. „Eu băgam muzică în pauza formației Euxin, care cânta acolo. Apoi, cu niște amici am înființat o trupă rock, pe care am numit-o «Zodiac», cu care cântam în licee și, apoi, la baruri din Brăila“, spune DJ-ul. În 1980, este propus DJ în Costinești, la „Disco Ring“, dar preferă să se ducă la restaurantul Marea Neagră, din aceeași stațiune. „A fost un mare success, pentru că promovam foarte multe noutăți pentru acele vremuri“, spune Doru Verban.

A continuat să cânte cu formația sa în diferite restaurante din Poiana Brașov, iar, apoi, a revenit la Constanța și cu o altă trupă a început să cânte la nunți machedonești. În 1986, este solicitat să fie DJ la „Disco Ring“ și provocă isterie în acea vară, lucru care se repetă şi în anul următor. „Am stat în Costinești, la «Disco Ring», doi ani, până mi s-a impus să mă îmbrac în paiete și să dansez înconjurat de două dansatoare. Apoi, am fost DJ la «Egreta», în Venus, unde m-am împrietenit cu Leo Iorga și băieții de la Compact “, spune Doru.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite