Slobozia: Dunărea creşte periculos în zona Feteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Debitul fluviului este în continuă creştere, iar apa a depăşit cu 26 de centimetri cotele de atenţie.

Ieri, mai mulţi oficiali de la Apele Române, Prefectură şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au verificat linia de protecţie de la Giurgeni până la Feteşti.

„Ieri, Dunărea nu punea probleme. Am consolidat digurile şi avem asigurată permanenţa, însă prognoza nu este favorabilă“, spune Mariana Negroiu, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Ialomiţa.

Previziunile pentru zilele următoare sunt sumbre, iar specialiştii se aşteaptă la o creştere a debitului cu 50 de centimetri peste limita de atenţie.

„Până pe data de 4 iulie, conform prognozelor pe care le avem, ne aşteptăm să ajungă la 50 de centimetri peste cota de atenţie“, spune Maria Negroiu. Aceasta mai adaugă că s-au făcut deja consolidări la a doua linie de apărare pentru a preveni revărsarea apelor.

Colonelul Constantin Nae, şeful ISU, spune că mai sunt 10 centimetri până ce apa va trece de prima linie de apărare. „Deocamdată, nu sunt probleme, însă monitorizăm continuu zona şi din şase în şase ore primim raportări din zonele vizate“, spune colonelul Nae.

În momentul de faţă, zona Borduşani, o anexă a unei gospodării, situată chiar pe malul apei, este în pericol, iar în zona Vlădeni mai multe hectare de teren au fost inundate.


Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite