Slobozia: De la 1 septembrie, căminul de bătrâni din Balaciu va fi plin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai nou corp al azilului, pavilionul B, este gata să-și primească locatarii. Din prima zi a lunii viitoare, peste 20 de bătrâni vor primi găzduire în această clădire.

Corpul B al căminului pentru persoane vârstnice „ing. Vadim Rusu“ din Balaciu a fost construit anul trecut. A urmat, apoi, amenajarea și utilarea lui cu aparatură medicală, mobilier, instalații electrice și sanitare. De la 1 septembrie, pavilionul poate adăposti peste 20 de persoane vârstnice.

Condiții moderne

„Este o clădire cu opt dormitoare, cu câte trei paturi în fiecare dormitor și băi proprii. Tot aici mai avem o cameră de zi, un oficiu, o sală de recuperare și un izolator, dotate la cele mai moderne standarde. Nu cred că se pot lăuda multe cămine din România cu astfel de condiții cum sunt aici“, declară Helene Radu, șeful câminului pentru bătrâni Balaciu. Construit pe o suprafață de aproximativ 500 mp, clădirea înglobează, în premieră pentru județul Ialomița, un sistem de producere a energiei electrice prin intermediul energiei solare, alcătuit din zece panouri fotovoltaice de ultimă generație.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite