SERIAL „ADEVĂRUL“ Toate casele baronilor din România. Vila din cartierul de lux al Sloboziei deţinută de Ştefan Muşoiu, vicepreşedintele CJI

0
0

Vicepreşedintele PSD al Consiliului Judeţean Ialomiţa Ştefan Muşoiu deţine o casă în cartierul rezidenţial Pepinieră din Slobozia. Vecini cu el sunt alţi oameni policiti şi afacerişti locali din oraş. Imaginea lui Muşoiu este strâns legată de afaceri derulate cu statul şi un dosar  de incompatibilitate instrumentat de Agenţia Naţională de Integritate.


Jurnalistul ajuns politician

Ştefan Muşoiu a pornit drumul către minunata lume a politicii locale din grădina staţiei locale de televiziune Antena 1 Slobozia. La începutul anilor 2000 acesta este cameraman şi editor video pentru staţia tv mai sus amintită.

Susţinut de fosta conducere PDSR Ialomiţa, actual PSD, reuşeşte să plece din Slobozia la Bucureşti, unde este transferat la postul mare din Băneasa. După doi ani de muncă în Antena 1 Bucureşti, pleacă cu o viză în America unde petrece doi ani.

Revine la Slobozia şi intră în politică oficial, devenind membru al PSD, ulterior preşedinte al filialei judeţene a Tineretului Social Democrat. În anul 2008 este ales pentru prima dată vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa, iar la alegerile din 2012, tot cu susţinerea PSD Ialomiţa, reuşeşte să obţină încă un mandat în această funcţie.

Scandalurile publice

Tânărul social democrat de Ialomiţa Ştefan Muşoiu a fost implicat în ultimii şase ani în câteva scandaluri scandaluri publice, privind faptul că prin intermediul societăţilor pe le-a administrat şi la care este asociat în prezent, SAM GPL şi Project Construct, a derulat contracte cu statul.

În anul 2009, în timpul primului mandat ca vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa, Ştefan Muşoiu a fost acuzat de faptul că încheiat cu primăria Albeşti, condusă la vremea respectivă de actualul subprefect de Ialomiţa, Marin Constantin (fost primar PSD), un contract de asfaltare străzi în comuna mai sus amintită.

Lucrările în valoare de 2,5 milioane lei au fost prestate de firma SAM GPL Slobozia, firmă al cărei obiect de activitate  este comercializarea de gaz petrol lichefiat (GPL). Pentru a nu crea dispute, lucrările au fost subantreprizate societăţii SC Cargo Slobozia, o firmă specializată în construcţii.

Scandalurile publice legate de contractele semnate cu statul au continuat. Astfel, în luna august a anului 2012, la scurt timp după ce a preluat cel de-al doilea mandat ca vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa, Ştefan Muşoiu ajunge să fie audiat la Parchetul General într-un dosar de incompatibilitate deschis de Agenţia Naţională de Integritate.

Potrivit unui raport al Agenţiei Naţionale de Integritate, Ştefan Muşoiu se face vinovat de infracţiuni prevăzute de art. 253, indice 1, din Codul Penal, «prin semnarea de către soţia domnului Muşoiu Ştefan, în calitatea sa de asociat şi, respectiv, asociat şi administrator la SC SAM GPL SRL şi SC PROJECT CONSTRUCT SRL, a unui număr de 7 contracte, în valoare totală de 91190,80 lei, între SC SAM GPL SRL, SC PROJECT CONSTRUCT SRL şi MUZEUL NAŢIONAL AL AGRICULTURII SLOBOZIA şi SC DRUMURI şi PODURI IALOMIŢA SA (instituţii din subordinea Consiliului Judeţean Ialomiţa)» susţin oficialii ANI.

Casele vicepreşedintelui Muşoiu

Vicepreşedintele PSD al Consiliului Judeţean Ialomiţa Ştefan Muşoiu locuieşte în cartierul rezidenţial Pepinieră din Slobozia.

 În acelaşi loc îşi au casele cei mai bogaţi şi influenţi afacerişti şi politicieni locali din Slobozia. Proprietatea este construită pe o suprafaţă de peste 300 de metri pătraţi şi are un singur nivel.

Vopsită în bej şi cu geamuri termopan de culoare maro, casa lui Ştefan Muşoiu este împrejmuită de un gard din fier forjat, frumos sculptat.

La poartă tronează o maşină de lux marca Lexus. Nu este singura proprietate a politicianului local pe care acesta o deţine la Slobozia.

image

casa vicepreşedintelui Ştefan Muşşoiu din cadrierul Pepinieră al SLoboziei

În cealaltă parte a oraşului, pe drumul care duce spre Brăila, se află sediul societăţii SAM GPL pe care soţia lui Muşoiu o administrează şi la care el este unic asociat.

În incinta aceleiaşi societăţi se află şi o locuinţă a soţilor Muşoiu care momentan este de închiriat. Acea vilă are de asemenea un nivel şi este vopsită în portocaliu.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, Ştefan Muşoiu a câştigat într-un an din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa suma de 42.600 de lei. De asemenea, soţia sa Alice Sneatinschi, în calitate de administrator al uneia din firmele familiei, Project Construct, a obţinut un venit anual de peste 10.000 de lei.
 

Slobozia


Ultimele știri
Cele mai citite