Secretele marilor creatori de modă: Yves Saint Laurent, internat într-un spital de boli psihice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creaţiile pe care le-au realizat au îmbrăcat milioane de oameni din întreaga lume. Cu toate acestea, înainte de a deveni foarte cunoscuţi, marii designeri de modă au avut vieţi obişnuite.

Gianni Versace, Yves Saint - Laurent sau Aldo Gucci se numără printre cele mai renumite nume de desingeri de modă din întreaga lume. Creaţiile lor vestimentare au reuşit să fie purtate de starurile hollywoodiene sau oameni cu foarte mulţi bani în conturi. Înainte de a fi apreciaţi, marii creatori de modă au avut însă parte de vieţi obişnuite.

Ucenic într-un atelier

Versace este numele uneia dintre cele mai mari case de modă din Italia şi din lume. Sub acest brand se produc haine, cosmetice sau parfumuri. Imperiul Versace a fost construit, pas cu pas, de Gianni Versace, unul dintre cei mai controversaţi creatori de modă din lume.

image

Gianni Versace

Înainte de a devenit popular, Gianni muncea ca ucenic în micul atelier de croitorie pe care mama sa l-a deschis într-o casă din Milano. Debutează în modă în anul 1978, atunci când prezintă prima sa colecţie de modă. După zeci de ani de succes, Gianni Versace este asasinat în anul 1997, pe treptele casei pe care o avea în Miami. În testament, acesta a lăsat jumătate din avere nepoatei sale Allegra Versace, fiica Donatellei Versace.

Obsedată de operaţii estetice

Un rol important în dezvoltarea ulterioară a brandului Versace, după moartea creatorului Gianni Versace, l-a avut sora acestuia Donatella. În prezent ea este directorul de creaţie al renumitei case de modă şi deţine 20 % dintre acţiuni. Donatella Versace are o personalitate controversată.

image

Donatella Versace

Ea a devenit obsedată de intervenţiile chirurgicale estetice şi de mersul la solar. Din această cauză faţa Donatellei Versace a suferit numeroase modificări.

Altelierul de pielărie Gucci

Un alt brand de lux, Gucci, ascunde în spatele său povestea unor oameni obişnuiţi. Afacerea a început în anul 1904, fiind înfiinţată de Guccio Guci. Acesta a realizat practic un mic atelier de pielărie, unde fabrica genţi şi curele. Firma devine cunoscută abia după 1953, când afacerea este preluată de Aldo Gucci, fiul lui Guccio.

image

Aldo Gucci

Şi-a vândut schiţele pe 10 cenţi

Înainte de a deveni un creator de modă renumit, Christian Dior a fost un om obişnuit. Tânărul nici nu visa acest succes, din contră el se pregătea să devină student la Ştiinţe Politice.

image

Christian Dior

Lucrează într-o galerie de artă, iar după faliumentul acesteia ajunge să-şi vândă schiţele cu doar 120 cenţi pentru a putea să se întreţină. În 1939 este înrolat în armată şi luptă în al Doilea Război Mondial. După 1950 îşi deschide primul butic în Franţa, unde hainele sale şi produsele pe care le comercializează sunt foarte apreciate de clienţi.

A luptat pentru independenţa Algeriei

Până să devină un designer important, Yves Saint Laurent, orginar din Algeria franceză, a fost fiul unui simplu reprezentant al unei societăţi de asigurare. După moartea lui Christian Dior ajută la relansarea casei de modă, iar apoi este trimis să lupte în războiul de independenţă din Algeria.

image

Yves Saint Laurent

Stresul de pe front îl aruncă pe celebrul creator de modă într-un spital de boli psihice, unde are parte de un tratament cu şocuri electrice. Yves Saint Laurent se stinge din viaţă la Paris în anul 2008.
 

SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite