Şcoala gimnazială „Aurel Vlaicu” din Feteşti a intrat în renovare. Câţi bani se investesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala gimnazială din Feteşti a intrat în reparaţii capitale FOTO Facebook/Primăria Municipiului Feteşti
Şcoala gimnazială din Feteşti a intrat în reparaţii capitale FOTO Facebook/Primăria Municipiului Feteşti

Un corp al şcolii gimnaziale „Aurel Vlaicu" din Feteşti se află în plin proces de renovare. Investiţia este realizată cu fonduri europene şi se ridică la 3,7 milioane de lei.

Conform Primăriei Feteşti, corpul B al Şcolii Gimnaziale „Aurel Vlaicu”, în care îşi desfăşurau activitatea şi copiii de grădiniţă, a intrat într-un amplu program de reabilitare şi modernizare.

Acest lucru a fost posibil datorită unei finanţări europene obţinute de Primăria Municipiului Feteşti, prin Programul Operaţional Regional.

Cele mai importante lucrări vizează: refacerea finisajelor interioare şi exterioare, remedierea zonelor cu beton degradat ale pereţilor de la subsol, înlocuirea uşilor şi a ferestrelor, repararea faţadei exterioare şi anveloparea clădirii, repararea acoperişului. 

De asemenea, se are în vedere reabilitarea termică a sistemului de încălzire şi a sistemului de furnizare a apei calde prin înlocuirea centralei termice, a corpurilor de încălzire precum şi a instalaţiei de distribuţie a agentului termic, reabilitarea instalaţiei de iluminat, instalarea a trei panouri solare, înlocuirea instalaţiei de distribuţie a apei reci din subsolul clădirii, realizarea unei rampe de acces în clădire şi a unui grup sanitar destinat persoanelor cu dizabilităţi, amenajări speciale pentru joacă în aer liber şi reabilitarea aleilor pietonale existente.

Intitulat „Creşterea nivelului educaţional prin reabilitarea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale “Aurel Vlaicu” şi a spaţiilor publice urbane în Municipiul Fetesti”, proiectul mai prevede şi dotarea unităţii şcolare cu obiecte de mobilier şi material didactic. Valoare contractului este de 3.756.597 lei, fără TVA, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 18 luni. De asemenea, o altă componentă a proiectului cuprinde modernizarea străzilor „9 Mai” şi „Petru Rareş”.

Vă recomandăm să citiţi şi:

David Popovici, magnific! Înotătorul român a câştigat aurul în proba de 100 de metri liber, intrând direct în istorie VIDEO

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ofensiva Rusiei în Ucraina va încetini în următoarele luni. Ucrainenii vor să îi alunge pe ruşi de pe Insula Şerpilor

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite