Recomandări pentru pietoni. Poliţie: Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trecere de pietoni FOTO Adevărul
Trecere de pietoni FOTO Adevărul

Pentru a-i responsabiliza pe pietoni, poliţiştii ialomiţeni reamintesc un set de reguli de circulaţie prin care să evite implicarea în accidente de circulaţie.

1. În condiţii de vizibilitate scăzută şi pe timpul nopţii, purtaţi accesorii reflectorizante pentru a fi vizibili.

2. Traversaţi numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colţ de stradă şi la culoarea verde a semaforului destinat dumneavoastră Nu vă angajaţi în traversarea drumului public prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite!

3. La orice traversare, opriţi-vă în afara parţii carosabile, asiguraţi-vă din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou!

4. Apreciaţi corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi luaţi în calcul că, atunci când traversaţi străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflaţi într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să manifestaţi prudenţă maximă!

5. Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Oferiţi-le conducătorilor auto timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

6. Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti! Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă!

7. Respectaţi întocmai semnificaţia semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi nu circulaţi pe drumurile publice dacă aţi consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ.

8. Acordaţi prioritate de trecere autospecialelor de poliţie, de la pompieri sau de la ambulanţă care au în funcţiune semnalele luminoase şi acustice, chiar dacă vă aflaţi pe trecerea pentru pietoni.

SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite