Razie pentru prevenirea braconajului piscicol. O căruţă de peşte fără documente, confiscat de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peştele fără documente a fost confiscat de poliţişti FOTO Adevărul
Peştele fără documente a fost confiscat de poliţişti FOTO Adevărul

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj piscicol, poliţiştii ialomiţeni desfăşoară periodic razii pentru asigurarea respectării legalităţii în acest sector de activitate.

Acţiunile au drept scop apărarea patrimoniului piscicol şi a integrităţii acestuia, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită cât şi protejarea mediului înconjurător.

Astfel,  la sfârşitul săptămânii trecute, în perioada 2 – 4 noiembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stelnica au depistat doi bărbaţi de 49 şi 54 de ani, ambii din comuna Făcăeni, în timp ce transportau, cu ajutorul unui atelaj hipo, peşte din specia mreană, pentru care nu deţineau documente de provenienţă.

De asemenea, oamenii legii au prins un alt bărbat de 37 de ani, din Ţăndărei, care transporta, cu ajutorul unui autoturism, o unelată de pescuit tip prostovol. În ambele cazuri, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii de infracţiuni prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, bunurile identificate fiind ridicate în vederea confiscării.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite