Razie la trecerile la nivel cu calea ferată şi în gări pentru prevenirea accidentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trecerile la nivel cu calea ferată, supravegheate de poliţişti
Trecerile la nivel cu calea ferată, supravegheate de poliţişti

Poliţiştii vor acţiona, în perioada 6-13 septembrie, la nivel naţional pentru prevenirea accidentelor rutiere produse la trecerile la nivel cu calea ferată, dar şi pentru combaterea ielgalităţilor în gări.

În perioada 6 – 13 septembrie a.c., la nivel naţional, Poliţia Transporturi va acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în staţiile de cale ferată, zonele adiacente şi pe trenurile de călători, care circulă pe magistralele de cale ferată şi liniile adiacente, în cadrul acţiunii „RAIL ACTION WEEK”, care se desfăşoară sub egida RAILPOL, alături de alte 12 state europene.

Prevenirea accidentelor rutiere produse la trecerea la nivel cu calea ferată, prin atenţionarea pietonilor, cicliştilor şi conducătorilor de vehicule cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie în aceste zone, prevenirea traversării căii ferate prin locuri/zone interzise şi prevenirea accidentelor generate de urcarea sau coborârea din trenurile aflate în mişcare sunt obiectivele principale ale acţiunilor planificate.

Vor fi verificate trenurile

De asemenea, poliţişti vor desfăşura activităţi pentru împiedicarea şi sancţionarea acţiunilor ilegale sau periculoase, care ameninţă buna desfăşurare a traficului pe calea ferată sau în zona de siguranţă feroviară, pentru verificarea indicatoarelor sau a semnalelor feroviare şi vizibilităţii acestora, în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, precum şi pentru verificarea funcţionării corecte a barierelor şi semnalelor luminoase în dreptul trecerilor la nivel cu cale ferată.

Poliţiştii de la transporturi vor verifica infrastructura critică (poduri, tuneluri, viaducte, etc.) împreună cu personalul C.F.R. şi vor efectua verificări privind consumul de alcool sau substanţe interzise de către mecanicii de locomotivă sau alte persoane cu rol în siguranţa feroviară.

Verificarea sau supravegherea trenurilor care transportă mărfuri periculoase, de tipul C.B.R.N. (chimice, biologice, radiologice şi nucleare) se va efectua împreună cu unităţile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Vă mai recomandăm şi:

Secretul afacerii cu cătină a doi fraţi din Călăraşi. Cu cât se vând fructele supranumite ginsengul românesc

Criză politică la Bucureşti. Toate scenariile pentru viitorul guvernării

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite