Razie în trafic: 29 de şoferi, lăsaţi pietoni în weekend. Şase, prinşi băuţi la volan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia i-a sancţionat pe şoferii care au încălcat legea FOTO Adevărul
Poliţia i-a sancţionat pe şoferii care au încălcat legea FOTO Adevărul

În acest sfârşit de săptămână, în urma raziilor desfăşurate în teren, poliţiştii au aplicat peste 800 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare şi au intervenit la 95 de sesizări. În urma neregulilor constatate în trafic, poliţiştii au reţinut 29 de permise de conducere şi au retras 12 certificate de înmatriculare.

În acest sfârşit de săptămână, 15 – 17 martie a.c., poliţiştii ialomiţeni au acţionat pe raza judeţului, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Astfel, s-a intervenit la 107 evenimente, dintre care 95 sesizate prin 112. 

În urma activităţilor, au fost constatate 50 de infracţiuni, 13 persoane fiind surprinse în flagrant delict. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 822 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 250.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au acţionat pentru creşterea siguranţei în trafic, pentru abaterile de la prevederile legale fiind reţinute 29 de permise de conducere şi retrase, 12 certificate de înmatriculare.

Băuţi sau fără permis la volan

Şase conducători auto, cu vârste cuprinse între 19 şi 57 de ani, au fost depistaţi de poliţişti în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deşi au consumat anterior băuturi alcoolice.

Cei în cauză au fost testaţi alcoolscop, rezultatele indicate fiind cuprinse între 0,47 şi 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, aceştia au fost transportaţi  la unităţi medicale, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei. Alţi şase conducători auto, cu vârste cuprinse între 17 şi 48 de ani, au fost depistaţi de poliţiştii rutieri în timp ce conduceau autoturisme pe raza judeţului, fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că unul dintre aceştia, un bărbat de 47 de ani, din comuna Vlădeni, conducea pe raza localităţii de domiciliu un tractor agricol neînmatriculat.

Cu permisul suspendat

Un tânăr de 21 de ani, din municipiul Urziceni, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autotuturism pe drumurile publice, deşi avea acest drept suspendat. De asemenea, un bărbat de 37 de ani, din comuna Mărculeşti, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea, pe raza comunei de domiciliu, un tractor agricol ce tracta o remorcă neînmatriculată şi neînregistrată.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite