Razie de amploare în comuna Moviliţa. 284 de persoane au fost legitimate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Razie de amploare în comuna Moviliţa FOTO IPJ Ialomiţa
Razie de amploare în comuna Moviliţa FOTO IPJ Ialomiţa

Doi bărbaţi au fost identificaţi şi reţinuţi de poliţiştii ialomiţeni, ieri, după amiază pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, în cadrul unei acţiuni de amploare desfăşurată pe raza comunei Moviliţa. Alte 24 de persoane au fost amprentate, 67 sancţionate contravenţional, fiind totodată confiscate peste 3.600 de kilograme de legume şi fructe comercializate ilegal.

Zeci de poliţişti, cu sprijinul luptătorilor de acţiuni speciale şi al jandarmilor, au descins pe 20 august la Moviliţa, în vederea prevenirii infracţionalităţii stradale, riscului rutier precum şi pentru respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au identificat două persoane, care în cursul zilei de ieri ar fi ameninţat cu acte de violenţă un bărbat, de 46 de ani, proprietarul unui teren agricol din extravilanul localităţii Roşiori, de unde aceştia ar fi furat mai mulţi saci cu legume.

Cei doi bărbaţi, de 21 şi 44 de ani, din localitatea Moviliţa sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, aceştia fiind reţinuţi şi încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Ialomiţa. 

Peste 150 de autovehicule, controlate

În timpul acţiunii, oamenii legii au legitimat un număr de 284 de cetăţeni şi controlat peste 150 de autovehicule, fiind amprentate 24 de persoane.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 67 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 31.475 de lei, iar ca măsuri complementare au fost reţinute 5 permise de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.

Şi poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au acţionat în cadrul raziei pentru prevenirea si combaterea faptelor de evaziune fiscală. 

Au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, în valoare de 16.000 lei.

Pentru neregulile constatate au fost confiscate peste 3.600 de kilograme de legume şi fructe, comercializate fără documente de provenienţă.

Vă mai recomandăm şi:

Amenzi în valoare de peste 350.000 de lei, aplicate de poliţişti în ultimele 7 zile

Accident cumplit pe A2. A murit după ce a intrat violent cu maşina într-un parapet

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite