Razie. Biciclişti amendaţi cu peste 57.000 de lei pentru nereguli în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiunea a urmărit prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi biciclişti FOTO Adevărul
Acţiunea a urmărit prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi biciclişti FOTO Adevărul

Pe 20 august, poliţiştii ialomiţeni au organizat o acţiune pe raza judeţului pentru creşterea gradului de disciplină şi combaterea cauzelor generatoare de accidente, săvârşite cu implicarea bicicliştilor.

Atât pe drumurile naţionale cât şi în municipii şi localităţi din mediu rural, poliţiştii au organizat mai multe filtre rutiere, cu scopul de a atrage atenţia participanţilor la trafic, şi în special bicicliştilor, cu privire la comportamentul în trafic, astfel încât să se reducă numărul accidentelor rutiere.

În cadrul acţiunii au fost aplicate peste 184 de sancţiuni contravenţionale în valoare de  57.514 lei. 

Pentru nerespectarea normelor privind circulaţia bicicletelor pe drumurile publice au fost sancţionate peste 40 de persoane.

De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi au fost retrase 3 certificate de înmatriculare. 

Recomandările poliţiştilor pentru persoanele care se deplasează cu bicicleta:

1. Echipaţi-vă corespunzător şi respectaţi regulile de circulaţie atât pentru siguranţa dumneavoastră cât şi a celorlalţi participanţi la trafic!

2. Nu circulaţi cu bicicleta dacă vă aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

3. Este necesar ca bicicleta să aibă în dotare un dispozitiv de frânare eficace, cu sistem adecvat, funcţional, de direcţie şi cu sistem de avertizare sonoră.

4. De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în faţă, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare.

5. Totodată, trebuie dotată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roţi, care, în mişcare, formează un cerc continuu.

6. Pentru un plus de siguranţă, le recomandăm bicicliştilor să poarte cască de protecţie omologată, iar, în mod obligatoriu, pentru a putea fi observaţi de ceilalţi participanţi la trafic, să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante mai ales pe timp de vreme rea sau pe timpul nopţii..

7. Totodată, înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celorlalţi participanţi la trafic.

8. Asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea oricărei manevre în trafic.              

9. Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană, câte unul. 

10. Când circulaţi pe bicicletă, nu traversaţi strada pe trecerile pentru pietoni! 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite