Peste 20 de şcoli din Ialomiţa participă la „Patrula de reciclare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcolile din Ialomiţa în campanie de reciclare fOTO: adevarul.ro
Şcolile din Ialomiţa în campanie de reciclare fOTO: adevarul.ro

Peste 20 de şcoli din Ialomiţa participă la o nouă ediţie a campaniei „Patrula de reciclare“, al cărei scop este acela de a sprijini unităţile de învăţământ în misiunea acestora de a forma o generaţie de tineri responsabili şi preocupaţi de mediul înconjurător.


ecicConcret, la începutul anului şcolar, în grădiniţele, şcolile şi liceele înscrise în program se formează patrule de reciclare, formate din aproximativ 20 de elevi, îndrumaţi de un profesor coordonator.

Cu ajutorul materialelor educative puse la dispoziţia lor de către Asociaţia RoRec, copiii şi tinerii înţeleg potenţialul de poluare, conştientizează faptul că reducerea acestui risc depinde de fiecare dintre noi şi devin ambasadorii acestui mesaj ecologic în comunităţile lor.

Pe parcursul anului şcolar, ei iniţiază, pe plan local, activităţi creative şi de informare prin care îşi mobilizează comunităţile să colecteze responsabil deşeurile de echipamente electrice şi electronice pentru a reduce poluarea şi pentru a respecta obiectivele cantitative de colectare impuse de normele europene, adică patru kilograme/locuitor/an.

„Numărul mare de participanţi este dovada că programul reprezintă o experienţă frumoasă de învăţare şi implicare în comunitate, atât pentru elevi cât şi pentru profesori şi ne arată că acesta şi-a câştigat o bună reputaţie în toată ţara. Înseamnă că tânăra generaţie devine din ce în ce mai receptivă şi mai atentă la impactul pe care gesturile noastre îl au asupra naturii şi că îşi asumă un rol activ în schimbarea atitudinii şi comportamentului celor din jur. Să le oferim toată susţinerea noastră, colectând responsabil deşeurile electrice“, a declarat Alexandra Arnăutu, managerul de proiect.

Slobozia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri