Percheziţii în 7 judeţe la suspecţi de furt, delapidare şi contrabandă. Ce a găsit Poliţia la descinderi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la transporturi au efectuat 35 de percheziţii domiciliare, în 7 judeţe, printre care şi Ialomiţa, la persoane bănuite de furturi de ambarcaţiuni, pescuit ilegal, delapidare, precum şi contrabandă cu ţigări şi cu produse petroliere. 31 de persoane au fost reţinute.

Poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi - I.G.P.R., au efectuat, în urmă cu o săptămână, 35 de percheziţii domiciliare, în judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Bacău şi Prahova. Percheziţiile au fost efectuate la locuinţele unor persoane bănuite de furturi de ambarcaţiuni, pescuit ilegal, delapidare, precum şi contrabandă cu ţigări şi produse petroliere.

La activităţi au participat şi poliţişti de la structurile de poliţie transporturi din Bucureşti, Galaţi, Iaşi, de la inspectoratele de poliţie judeţene Tulcea şi Galaţi, jandarmi, precum şi reprezentanţi ai Autorităţii Navale Române. De asemenea, au fost efectuate controale la bordul a 6 nave sub pavilion românesc pentru verificarea gestionării şi consumului de carburanţi achiziţionaţi în regim suspensiv. Activităţile au fost adesfăşurate  în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova.

Peste o tonă de produs petrolier, confiscată

Conform Poliţiei Române, în urma percheziţiilor, au fost ridicate o arbaletă cu două săgeţi, aproximativ 1.500 de litri de produs petrolier, 8 unelte de pescuit monofilament cu ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale, în lungime totală de aproximativ 800 de metri, o bonină de plasă de pescuit din fir nylon, în lungime de 200 de metri, 3 unelte de pescuit din fir textil tip ohan, în lungime totală de 250 de metri şi 3 prostovoale noi, interzise la deţinere. De asemenea, au fost ridicate aproximativ 1.000 kg de cărbune tip cocs, ambalat în 20 de saci de rafie a câte 50 kg fiecare, 1.360 de ţigarete de contrabandă, 57 de telefoane mobile, 13 cartele pre-pay, 13.700 de euro şi 297.700 de lei.

Certificat de calificare profesională, falsificat

Totodată, au fost depistate la percheziţii un certificat de calificare profesională în specializarea sudor, despre care există indicii temeinice că este falsificat, aproximativ 9.800 kg de porumb fără documente legale de provenienţă şi care au fost lăsate în custodie până la finalizarea cercetărilor, precum şi înscrisuri cu valoare probatorie. Totalul valorii bunurilor ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 445.430 de lei. În urma administrării probatoriului, 31 de persoane au fost reţinute de poliţişti pentru delapidare şi complicitate la delapidare, ulterior faţă de acestea fiind dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite