Patru elevi ialomiţeni, confirmaţi cu COVID-19. Cursurile au fost suspendate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru elevi din judeţul Ialomiţa au fost confirmaţi cu COVID-19 FOTO Shutterstock
Patru elevi din judeţul Ialomiţa au fost confirmaţi cu COVID-19 FOTO Shutterstock

Patru elevi, din judeţul Ialomiţa, au fost confirmaţi cu COVID-19 de la  redeschiderea şcolilor. În prezent, cursurile în 7 clase au fost suspendate.

Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa, în prezent există 7 clase cu activitatea suspendată, 4 elevi fiind confirmaţi cu COVID 19 în perioada 8 – 14 februarie, dar şi doi angajaţi. Scenariul şcolar raportat la rata de incidenţă, la data de 15 februarie, pentru perioada 1 februarie – 14 februarie, arată că în judeţul Ialomiţa sunt două localităţi unde se aplică scenariul roşu în mediul şcolar, respectiv Gheorghe Lazăr şi Giurgeni, dar şi 20 de localităţi unde cursurile şcolare sunt predate atât fizic cât şi online, conform scenariului galben, restul funcţionând în scenariul verde.

Conform inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa, Steluţa Mirea, patru elevi au fost depistaţi cu coronavirus şi s-a stabilit că ei au luat virusul în vacanţa de dinaintea debutului celui de-al doilea semestru, şi nu la cursuri.

În cazul lor, şi părinţii sunt pozitivi la coronavirus.

De asemenea, două cadre didactice, o învăţătoare şi o educatoare, au fost depistate cu coronavirus, de la debutul celui de-al doilea semestru, când copiii au revenit în bănci.

"Avem 7 clase, de şcoli gimnaziale iar una de grădiniţă, cu cursuri suspendate din cauza cazurilor de coronavirus apărute. O doamnă învăţătoare e în izolare, dar copiii de la clasă vin la şcoală, locul ei este suplinit de o colegă. Într-un alt caz, o doamnă profesoară a avut toată săptămâna ore la gimnaziu, astfel că DSP Ialomiţa şi conducerea şcolii au decis suspendarea cursurilor pentru 14 zile", a declarat şeful ISJ Ialomiţa, Steluţa Mitrea.

În ce situaţii se suspendă cursurile în şcoli pentru 14 zile

Conform ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii, se suspendă cursurile pentru 14 zile la apariţia primului caz de coronavirus în şcoală, în învăţământul preşcolar şi primar. 

În cazul gimnaziului şi claselor de liceu, la depistarea unui caz de infectare cu Covid se declanşează ancheta epidemiologică. DSP va decide dacă se vor suspenda cursurile încă de la primul caz sau se aşteaptă apariţia celui de-al doilea caz.

"La ciclul gimnazial şi liceal, la primul caz se va face o anchetă epidemiologică, se recomandă şi testarea, şi vor fi analizate măsurile, fie se suspendă încă de la primul caz, fie nu e necesară suspendarea, se continuă până la al doilea caz, când se suspendă", a precizat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Vă mai recomandăm şi:

Reportaj. Ce nu s-a văzut la TV la moţiunea împotriva lui Voiculescu: jigniri de o parte şi alta, dezinteresul liberalilor şi lipsa soluţiilor

Fiscul a început să execute silit hoteluri şi restaurante. Murad: Suntem în grevă fiscală. Nu avem de unde plăti

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite