Nereguli electorale în judeţul Ialomiţa. Câte dosare penale au întocmit poliţiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetăţeniiau sesizat mai multe nereguli Poliţiei FOTO Adevărul
Cetăţeniiau sesizat mai multe nereguli Poliţiei FOTO Adevărul

De la începutul  procesului de votare, pana la ora 17.00, pe raza judeţului Ialomiţa au fost înregistrate 17 sesizări electorale, a anunţat IPJ Ialomiţa. Oamenii legii au întocmit 3 dosare penale.

Conform anchetatorilor este vorba despre influenţarea alegătorilor în localitatea Traian (neconfirmată), 3 sesizări privind transportul alegătorilor (neconfirmate) la Scânteia, Răduleşti şi Borduşani, propagandă electorală la Ţăndărei (neconfirmată). Tot la Ţăndărei, duminică dimineaţă, în jurul orei 10.00, print apel la 112, a fost seizată o faptă penală. Un alegător a primit mită pentru a vota un anunumit candidat. În acest caz, Poliţia a întocmit dosar penal. 

Pe lista sesizărilor s-au mai aflat: ştampilă uitată în secţia de vot, la Urziceni, falsificare documente şi evidenţe electorale la Roşiori (s-a întocmit dosar penal), fotografiere buletine de vot şi oferire de bani la Gheorghe Lazăr (neconfirmată), nerespectarea regimului urnă mobila de vot la Slobozia (s-a întocmit dosar penal),  funcţionari publici însoţesc urna mobila la Marsilieni şi Traian, influenţare alegători la Mărculeşti . Totodată s-au mai înregistrat reclamaţii cu privire la un anumit partid politic împarte buletine de vot la Feteşti. 

"Toate sesizările sunt verificate de către echipele operative constituite, urmând a se dispune măsurile legale ce se impun. Poliţiştii din cadrul IPJ Ialomiţa, alături de reprezentanţii celorlalte structuri teritoriale ale M.A.I. se vor afla pe tot parcursul zile în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine şi siguranţă publică la secţiile de votare. Pentru prevenirea unor evenimente negative vă recomandăm să respectaţi legislaţia electorală şi regulile de convieţuire socială. Sesizaţi orice încălcare a legislaţiei la numărul unic de urgenţă 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I"., au transmis reprezentanţii IPJ Ialomiţa.

Vă mai recomandăm şi:

Istriţa, un deal de legendă: legătura cu frumoasa fată a împăratului Carpat

VIDEO Cascada La Şipot, de la graniţa judeţelor Buzău şi Prahova, atrage turişti în fiecare weekend

SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite