Mâncare delicioasă şi vinuri excentrice pe versuri de Mircea Dinescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afacerile lui Mircea Dinescu sunt inedite FOTO: adevarul.ro
Afacerile lui Mircea Dinescu sunt inedite FOTO: adevarul.ro

Dincolo de operele sale, Mircea Dinescu este cunoscut şi datorită afacerilor pe care le administrează. Scriitorul de la Slobozia deţine un conac, are un restaurant şi produce vinuri.

Conacul „Cetate“, enclavă culturală în sudul Olteniei

Scriitorul ialomiţean Mircea Dinescu a devenit cunoscut în ultimii 10 ani datorită conacului pe care l-a cumpărat în sudul Olteniei.

„Conacul lui Dinescu este mai mult decât un loc unde se bea şi se mănâncă bine. Pentru că Port Cetate nu este o cârciumă sau un restaurant, ci un adevărat produs cultural, probabil unicat în România. De când a fost cumpărat de Mircea Dinescu, conacul a fost gândit şi a funcţionat iniţial ca o enclavă culturală rezervată artiştilor şi oamenilor de litere (...) Dar ceea ce impresionează cel mai mult odată ajuns la Port Cultural Cetate este calitatea oamenilor care lucrează aici. Precum doamnele de la bucătărie, mereu deschise să-ţi împărtăşească o reţetă culinară dacă te interesezi de modul cum au ieşit atât de bune preparatele tradiţionale pe care ţi le servesc la masă în cantităţi fără zgârcenie. Iar cele mai multe dintre bucate provin din microferma ecologică a conacului, care include un iaz şi care se va îmbogăţi în curând cu un bazin pisicol“ descrie aşezământul autorul blogului ciclist.wordpress.com.

„Lacrimi şi sfinţi“ în inima Bucureştiului

Plecând din Oltenia, Mircea Dinescu s-a oprit în centrul istoric al Bucureştiului. Aici a reuşit să înfiinţeze cel mai apreciat restaurant al momentului, locaul „Lacrimi şi sfinţi“. De pe pagina de internet a locaţiei aflăm că “este un restaurant românesc atipic cu o bucătărie modernă/contemporană. Reţete vechi de 100 de ani sunt reinterpretate şi reaşezate, arome pierdute, arome inventate, toate la un loc. Mircea Dinescu redescoperă şi reinventează în bucătăria de la Lacrimi şi Sfinţi mai mult decât mâncăruri şi preparate, redescoperă şi reinventează o cultură culinară autohtonă aproape pierdută sau în cel mai bun caz ignorată de peste un secol. Orice produs din meniu este preparat doar cu ingrediente locale, organice“.

Vinuri excentrice

Mircea Dinescu este şi producător de vinuri. La Port Cetate are o podgorie ce a aparţinut boierului Bibescu. În 2008, cifra de afaceri a scriitorului din fabricarea vinului depăşise 400.000 de euro şi producea peste 100.000 de sticle.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite